Читај ми!

Gradonačelnica Pariza Idalgo: Ne želim Rusiju na OI

Gradonačelnica Pariza An Idalgo izjavila je da ruskim sportistima ne bi trebalo dozvoliti da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine sve dok traje rat u Ukrajini.

Idalgo smatra da je učešće Rusije nepristojno, dok god traje rat u Ukrajini.

"Dok god Rusija nastavlja da ratuje protiv Ukrajine, ne želim da ruska delegacija bude na Igrama u Parizu '24, smatram to nepristojnim", izjavila je ona za radio Frans anfo.

Idalgo je istakla da je nezamislivo da ruski sportisti marširaju kao da se ništa ne događa, da ruska delegacija dođe u Pariz dok bombe padaju na Ukrajinu, preneo je britanski list "Gardijan".

Njena izjava predstavlja promenu u stavu nakon što je prošlog meseca rekla da veruje da bi ruski sportisti mogli da učestvuju na Olimpijadi pod neutralnom zastavom kako bi izbegli da ne učestvuju na takmičenju, naveo je list.

Ukrajina se nada da će obezbediti široku međunarodnu podršku za zabranu učešća ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će njihovo prisustvo normalizovati ruski napad na njegovu zemlju i učiniti, kako je rekao, teror prihvatljivim.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво