Читај ми!

Sportske priče iz Srbije i sveta koje je Mundijal bacio u senku

Sportska dešavanja nisu stala širom sveta, iako se zbog prvog jesenjeg Mundijala tako čini. Pod senkom najveće globalne fudbalske smotre desili su se brojni lepi i ružni momenti u međunarodnom i domaćem sportu oko kojih bi se mnogo više pričalo i "diglo prašine".

Спортске приче из Србије и света које је Мундијал бацио у сенку Спортске приче из Србије и света које је Мундијал бацио у сенку

Duško Ivanović preporodio Crvenu zvezdu

Iskusni i trofejni crnogorski trener je od prvog treninga promenio timski duh i pravac šampiona ABA lige. Crveno-beli su pod Vladom Jovanovićem bili na dnu tabele u Evroligi. Od Ivanovićevog preuzimanja "trenerske palice" su naređali sedam pobeda zaredom u svim takmičenjima, uključujući ubedljiv trijumf u "večitom derbiju" nad Partizanom, kog su takođe pretekli po skoru u Evroligi.

Partizan u ozbiljnom padu forme

Željko Obradović se nosi sa velikim problemima sa povredama. Nema Avramovića, Koprivice, Smailagić igra na sopstvenu odgovornost, osnova tima Lesor preskače treninge i "stiska zube", znajući da je jedna od osnova igre crno-belih. Partizan se isprofilisao kao najbolji napad, ali i najlošija odbrana Evrolige. Poraženi su u "duplom gostovanju" od Barselone i Real Madrida, potom u derbiju od Zvezde, pa od Valensije posle produžetka na svom parketu. Rane su zalečili protiv Budućnosti, ali je potreban kontinuitet.

Pakao među "crvenim đavolima" - Ronaldo otišao, Glejzeri prodaju Junajted

Da je redovan deo fudbalske sezone, nesumnjivo bi dešavanja na "Old trafordu" bila praćena i komentarisana svakodnevno. Kristijano Ronaldo i Mančester junajted su raskinuli ugovor, zbog fudbalerovog kritikovanja menadžera Erika ten Haga. Već su počele spekulacije da će nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji. Gazde Glejzeri su zatim odlučili da stave oglas "Na prodaju". Era obeležena trofejima, potom rezultatskom krizom i dugovima doživela je svoj vrhunac.

"Stara dama" ostala bez uprave

Dušan Vlahović i Filip Kostić vraćaju se u Juventus u trusnom periodu. Kompletna uprava "bjanko-nera" je dala ostavke zbog užasnih finansijskih gubitaka. Poseban udarac je odlazak i Andree Anjelija, poslednjeg iz "loze" koja je stvorila pravog giganta od torinskog kluba.

Kanada osvojila prvi Dejvis kup posle 109 godina učešća

Može se slobodno reći da je Dejvis kup "svetsko prvenstvo za tenisere". Kanađani su trijumfom nad Australijom u finalu u Malagi došli do prvog trofeja. Dejvis kup se održava 122 godine, a Kanada je njegov učesnik od 1913. i tek sad, nošeni Denisom Šapovalovim i Feliksom Ože-Alijasimom, uspeli su da slave na samom kraju.

Povratak Bogdana Bogdanovića na teren

Kolektivno mišljenje koje se ispostavilo tačnim jeste da nam je Bogdan mnogo falio na Evrobasketu. Košarkaš Atlanta hoksa propustio je čitavo leto reprezentativnih akcija zbog operacije i oporavka od povrede. Prvi meč u novoj sezoni odigrao je protiv Jokićevih Nagetsa, upisavši pet poena.

Nastavlja se domancija srpskog tekvondoa

Srbija se sa Svetskog prvenstva u Gvadalahari vratila sa pet medalja: dva zlata, jedno srebro i dve bronzeTijana Bogdanović se domogla trećeg mesta, obogativši svoju riznicu medalja. Četvrtu bpronzu, drugu svetsku, pridodala je evropskom zlatu i olimpijskom srebru. Novi biseri tekvondoa su zlatni Nadica Božanić i Mahdi Hodabahši, srebrna Aleksandra Perišić i bronzani Stefan Takov.

Damir Mikec najbolji strelac na svetu

Najuspešnija godina za Damira Mikeca. Osvojio je svetsko zlato, pobedio na "Zlatnom kupu" u Kairu i, kao kruna, došlo je priznanje broj jedan strelca u 2022. godini. 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво