Читај ми!

Zlatni rvači: Istorijski uspeh Srbije

Srpski rvači su ostvarili sjajan uspeh na Svetskom prvenstvu u Beogradu - osvojili su četiri zlatne medalje, a sada su podelili utiske sa turnira.

Prvo zlato za Srbiju na turniru osvojio je Ali Arsalan

"Osvojio sam medalju na Evropskom prvenstvu, a sada zlato na Svetskom. Bilo je izuzetno teško, bilo je mnogo ljudi i svi su čekali moj meč. Imao sam dužnost da osvojim zlato. Ogroman je uspeh osvojiti četiri zlata sa timom koji ima šest rvača. Mislim da je to neverovatno dostignuće i da to niko do sada nije uspeo", rekao je Arsalan.

Mate Nemeš je u finalu pobedio Iranca Mohamedrezu Geraeija, svetskog i olimpijskog šampiona.

"Još se nisu slegli utisci. Prošle godine sam bio prvak Evrope i bilo mi je potrebno nekoliko dana da postanem svestan uspeha. Čeka nas još takmičenje u slobodnom stilu i nadam se da ćemo osvojiti još neku medalju", rekao je Nemeš.

Zlatne medalje su osvojili i Zurabi Datunašvili i Sebastijan Nađ.

"Sebastijan je sjajan momak, verovao sam u njega, u njegovo strpljenje, dugogodišnji rad. Uvek je bio u senci, ali uvek uz reprezentaciju. Ono što krasi sve naše šampione je mentalni sklop - pobednički", objasnio je Rajko Baltić, potpredsednik Rvačkog saveza Srbije.

"Organizacija je uvek na vrhunskom nivou, zato uvek i dobijamo takmičenja. Apsolutno sam siguran da smo dobili najvišu ocenu. Srbija je u prve tri najjače nacije sveta, zahvaljujući dosadašnjim rezultatima u grčko-rimskom stilu. To je istorijski uspeh", ocenio je Baltić.

Arsalan je rekao da se prvenstvo pomno pratilo u Iranu.

"Svetsko prvenstvo je izuzetno teško. Mora da se radi više nego inače. Uvek imam na umu da moram da radim vredno svakog dana. Iranci, navijači, porodica... bili su oduševljeni. Osetio sam i energiju srpskog naroda u finalu, skandirali su moje ime, navijali su za mene, i morao sam da osvojim zlato", otkrio je Arsalan.

Nemešu nedostaje još zlato na Olimpijskim igrama, ali veruje da će se to promeniti..

"Bio sam prvak Evrope, prvak sveta, još samo fali zlato na Olimpijskim igrama. Nadam se da neće faliti za dve godine", rekao je Nemeš.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво