Читај ми!

Trajković za RTS: Srbija spremna za Svetsko prvenstvo, svi naši rvači u konkurenciji za medalju

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković izjavio je kako je naša zemlja spremna za održavanje Svetskog prvenstva i da očekuje da se svaki srpski rvač bori za medalju.

"Ostalo je još četiri dana i mislim da smo potpuno spremni. Poslednje pripreme su u toku i mislim da ćemo tu subotu dočekati potpuno spremni", rekao je Trajković.

"Ukupno akreditovanih je za sada 1450, sportista, pratećeg osoblja, tehničkih lica, ali očekujemo dosta gostiju, velika je navala i ovaj događaj trebalo bi da bude propraćen kao jedna od najvećih manifestacija u rvačkom svetu ove godine", dodaje predsednik saveza.

Srbija će na prvenstvu imati dosta aduta.

"Pre svega, naši sportisti su počeli pripreme pre skoro četiri meseca. Zahvaljujem na podrški MOK-u i Ministarstvu omladine i sporta. Rvači su odlično spremni, prošlo je sve bez povreda, formirao se jak tim, svi sportisti mogu da se umešaju u borbu medalju. Oni koji se zaista izdvajaju jesu Sebastijan Nađ, Viktor i Mate Nemeš, Zurab Datunašvili i Micić Stevan."

Tri medalje osvojene na prošlom prvenstvu u Budimpešti predstavljaju rekord srpskih rvača, a ne kriju iz saveza da bi voleli da taj rekord bude oboren.

"Ja bih voleo. U Budimpešti su bile tri medalje, sa svakog takmičenja je svaka medalja uspeh, konkurencija je žestoka, momci nek daju sve od sebe i ja se ne brinem."

"Mi unazad 10 godina imamo ekspanziju rezultata rvačkog sporta u Srbiji. Cilj nam je bio da napunimo sale, da privučemo decu, da im predstavimo drevni, viteški sport, koji daje snagu duha, karaktera i tela. Ovo bi bila kruna i uspeh svih naz iz rvačkog saveza", zaključuje Trajković.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи