Читај ми!

Mikec pokazao riznicu medalja: U Parizu se nadam dvocifrenom broju odličja za Srbiju

Srpski strelac Damir Mikec pokazao je u Jutarnjem programu RTS-a deo medalja osvojenih u 2022. godini, čime je nastavio sjajan niz na velikim takmičenjima. Mikec je najavio da bi i na Olimpijskim igrama u Parizu srpski strelci mogli da imaju uspeha, ako prođu teške kvalifikacije.

"Berićetna godina. Pet medalja sa svetskih kupova i dve zlatne sa Mediteranskih igara – ja sam zadovoljan", počeo je Mikec za RTS.

Sledeće pitanje se samo nametnulo – da li je u njegovoj karijeri bilo uspešnijih perioda?

"Mogu slobodno da kažem da nije, mimo Olimpijskih igara prošle godine, naravno. Imamo novo takmičenje od ove godine, u pitanju je Gran pri, odakle imam još četiri medalje. Ukupno ih je i 12 jer imam sa Zoranom Arunović bronzu u misku sa Evropskog prvenstva u martu."

On je govorio i o sjajnoj saradnji sa Arunovićevom.

"Interesantan podatak je da smo osvojili odličje na svakom takmičenju na kojem smo zajedno učestvovali ove godine."

Dodao je da se sa Zoranom poznaje čitav život i da su odličan tandem koji Srbiji godinama donosi medalje sa različitih nadmetanja.

Mikec je istakao i važnost porodice i brata koji mu je trener, posle čega je najavio od oktobra i napad na kvote za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

"Dele se samo četiri kvote, što znači da će četiri prvoplasirana strelca uzeti vizu za Pariz, a biće ih preko 100 u disciplini. Spremamo se za to, nadamo se da ćemo biti tamo, a i ove medalje nam daju za pravo da mislimo da je nama tu mesto."

Kruna ove generacije srpskih strelaca mogle bi da budu Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

"Uvek može, naravno... Što se tiče Pariza, prvo da se mi domognemo jer sam rekao da je veoma teško kvalifikovati se. Zaista se nadam da će to biti moje pete uzastopne Olimpijske igre, velika mi je želja da se i u miksu domognemo velike medalje. Ako se neko od nas domogne i pojedinačne, prestići ćemo učinak iz Tokija. Nadam se da će nas biti više sportista u celom timu Srbije, a i da ćemo se vratiti sa dvocifrenim brojem medalja. Iz Tokija smo se vratili sa devet, bilo bi veoma lepo da osvojimo više", zaključio je Mikec za RTS.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво