Читај ми!

Vučić ugostio boksersku reprezentaciju Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je boksersku reprezentaciju predvođenu Vahidom Abasovom i Artjomom Agejevom, koji su na Evropskom prvenstvu u Jerevanu osvojili zlatne medalje, prve za Srbiju posle 37 godina.

Na čelu delegacije Bokserskog saveza je predsednik Nenad Borovčanin, a prijemu su prisustvovali i legendarni bokserski šampioni Mirko Puzović, Mujo Bajrović Dragan Vasiljević i Ljubiša Simić, prethodni prvak Evrope iz 1985. godine u Budimpešti.

Takođe, na prijemu u zgradi Predsedništva je i omladinska šampionka Evrope Sara Ćirković, selektor Milan Piperski, direktor Bokserskog saveza Mane Marčeta.

Tu su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsdnik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i drugi.

"Srpski boks se na velika vrata vraća u Evropu i svet. Danas je veliki dan za sve nas. Hvala svima vama koji ste uradili sve da promenimo stvari u sprksom boksu", poručio im je predsednik Vučić.

"Nisam mislio da je moguć tako brzo povratak u Evropu i svet. Uz podršku iz Rusije, i u stručnom kadru, i u organizacionom smislu, uspeli smo da napravimo velike pomake", naglasio je Vučić.

Preneo je da je momke koji su doneli medalje na ruskom pitao odakle su i da ga je oduševio odgovor - rekli su mu: "Iz Srbije".

Ukazao je da su mu preneli da potiču iz Moskovske oblasti i Samare.

"Hvala im što se bore za Srbiju. Srbija je njihova zemlja, država, a neka druga im je otadžbina, mesto porekla. Ja sam zahvalan i uveren da su uz svoju sportsku slavu zavoleli našu zemlju. A ruskim i srpskim trenerima koji su sa njima, takođe želim da se zahvalim", rekao je on.

 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво