Читај ми!

Veslam za svoju školu, spremaju se novi šampioni

Kada je sad već davne 2013. godine počela manifestacija Veslam za svoju školu prvi pehar su u svoju školu odnelu učenici Osme beogradske gimnazije.

Slika te pobedničke ekipe i dalje je u holu škole. Aleksa i Luka, učenici trećeg razreda, treniraju veslanje i sa velikim nestrpljenjem čekaju sledeću godinu i svoju šansu da nastupe za tim škole.

"Za ovu manifestaciju sam čuo u prvoj godini srednje škole kada nam je nastavnik rekao da ta trka postoji i odmah sam se zainteresovao da i ja jednog dana učestvujem u toj trci."

"Pošto treniram pet godina veslanje zainteresovao sam se da učestvujem i da vratimo tu titulu koja je osvojena 2013. godine. U odabiru tima glavni je profesor ali pomažu mu đaci koji se već bave veslanjem i tim čine osam dečaka i tri devojčice uz pomoć profesora i kormilar."

Iz nekog razloga, matematičari su jako dobri u veslanju. Matematička gimnazija je dva puta osvojila prvo mesto. Tajnu uspeha ipak, nam nisu otkrili.

"Meni je draže veslanje od matematike, jer jednostavno na vodi si, na otvorenom ne sediš unutra ne učiš, opuštenije je."

Možda je tajna uspeha i u tome što imaju jasan cilj.

"Cilj je uvek da pobedimo tu sportsku gimnaziju, mnogi će reći da je bitno druženje i sve to ali ja bih rekao da je pobeda na prvom mestu."

U Prvoj beogradskoj gimnaziji je ovako.

"Za ovu godinu kolega i ja ćemo izaći zajedno sa jednim učenikom koji je već učestvovao iz prethodnih generacija a što se tiče planova za sledeću godinu deca su već obaveštena, raduju se i polako se premamo za tu trku koja će se odigrati posle dužeg vremena tako da se radujemonovom druženju i veslanju za svoju školu."

"Nažalost bili smo uskraćeni 3 godine toga ali sada ćemo konačno evo ove godine moći da vidimo kako će se takmičenje odigrati a mislim da je to ideja zato što budi školski duh, daje nam šansu da upoznamo nove ljude."

Ove godine trka će biti revijalnog karaktera pa pobednik neće biti toliko važan ali sledeće, jasno je - biće jaka konkurencija.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи