Читај ми!

Tramp i O'Saliven u finalu Svetskog prvenstva u snukeru

Engleski snukeraši Džad Tramp i Roni O'Saliven igraće za titulu svetskog šampiona u Krusibl teatru. Tramp i O'Saliven plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u Šefildu pobedama nad Markom Vilijamsom, odnosno Džonom Higinsom.

Prvi se u finale plasirao Tramp i to nakon spektakularnog i dramatičnog susreta sa Vilijamsom, rezultatom 17:16 u frejmovima.

Momak iz Bristola je do svog trećeg finala na svetskim prvenstvima stigao mnogo teže nego što se očekivalo jer je u toku prvog dela susreta imao i sedam frejmova prednosti.

Odlično je igrao, dominirao i u ofanzivnim i u defanzivnim udarcima, te vodio sa 7:1, pa 9:2 i 12:5, ali je onda Velšanin krenuo u neverovatnu seriju i potvrdio da igra bolji snuker nego kada je osvajao najveće titule.

U večernjoj sesiji je istopio prednost rivala, a tokom dana čak i poveo 16:15 i bio bliži pobedi. Ipak, trenutno četvrti igrač na svetu se sabrao i imao više snage, koncentracije i sreće u završnici, pa će se prvi put od 2019. godine boriti za najznačajniji pehar u snukeru.

Protivnik će mu biti šestostruki šampion Roni O'Saliven, koji je mnogo lakše ušao u finale, trijumfom nad Džonom Higinsom 17:11.

Škot je poveo 3:0 u partijama i činilo se da bi mogao da slomi otpor "rakete" odmah na startu, ali je Roni dobio sledeća dva i odmah uhvatio priključak. Kod rezultata 6:6 O'Saliven je nanizao četiri frejma i tu je bio kraj.

Higins je potpuno podbacio, nije igrao na očekivanom nivou i omogućio je najvećem rivalu da osmi put dođe do poslednjeg meča u Krusiblu.

Finale se igra u nedelju iz četiri sesije, a pobednik je prvi igrač koji osvoji 18 frejmova.

Tramp i O'Saliven do sada su se sastajali 26 puta na svim takmičenjima i rezultat je 13-13 u pobedama.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво