Читај ми!

Olimpijska šampionka Jovana Preković odbranila svetsko zlato

Olimpijska šampionka u kategoriji 61 kilogram Jovana Preković, pripadnica Ministarstva odbrane i oružanih snaga Vojske Srbije i karatistkinja Karate kluba "Knjaz" iz Aranđelovca, odbranila je titulu prvaka sveta osvojenu 2018. godine. Jovana je u finalnoj borbi pobedila takmičarku iz Ukrajine Anitu Seroginu sa 2:1.

Ovom pobedom Jovana je zaokružila godinu kao jedina neporažena takmičarka u kategoriji 61 kilogram.

Naime, na svim kvalifikacionim takmičenjima za OI, prvenstvu Evrope u Poreču, Olimpijskim igrama u Tokiju i konačno na Svetskom prvenstvu u Dubaiju, Jovana je sve svoje protivnice pobedila i tako objedinila sve titule.

"Jako sam srećna, šta da vam kažem... Evropska sam, svetska i olimpijska šampionka – ovo je godina za istoriju, za pamćenje. Nisam izgubila niti jedan meč i pokazala sam da sam najbolja na svetu. Hvala svima koji su me podržavali, hvala mojoj državi. Živela Srbija", rekla je nakon finalne borbe Jovana Preković.

U fantastičnoj godini 25-godišnja Aranđelovčanka postala je i šampionka Evrope, a kruna sezone bile su Olimpijske igre u Tokiju, gde je takođe osvojila najsjajnije odličje. 

"Ono što je Jovana danas pokazala je i što je pokazala tokom čitave ove 2021. godine je nešto što nikome nije uspelao. Osvojiti titulu prvaka Evrope, titulu olimpijskog šampiona i odbraniti titulu prvaka sveta je podvig. Hvala svima, hvala našoj državi koja nam je tokom čitavog ovog perioda pružala nesebičnu podršku, hvala našim porodicama – ovo je medalja za naš narod. Živela Srbija", rekla je Roksanda Atanasov, trener Jovane Preković.

Brojnim čestitkama Jovani u ime Ministarstva odbrane pridružio se i potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović porukom na društvenim mrežama.

„Bravo, evropski, olimpijski i SVETSKI ŠAMPIONE! Srbija se ponosi tobom, svim srcem si još jednom pokazala ko si i odakle si!"

Srpski karatisti sutra imaju priliku za još jednu zlato, pošto se muški tim plasirao u finale. 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво