Nove novčanice za Olimpijske Igre

Mao Cetung do sada je bio neprikosnoven na kineskim novčanicama, ali su Olimpijske igre uspele da mu preotmu mesto. Na novim novčanicama od deset juana (93 evrocenta), tvorac komunističke Kine prepustio je svoje mesto stadionu u Pekingu, javljaju agencije.

Kineska centralna banka saopštila je da će nova novčanica biti u opticaju od utorka, ali da će biti štampana samo u šest miliona primeraka.

Na novčanici nešto malo većoj od normalne novčanice od 10 juana koja će i dalje biti u opticaju, Mao će privremeno biti zamenjen crtežom Nacionalnog stadiona, popularno nazvanog "ptičje gnezdo", i amblemom Olimpijskih igara u Pekingu. Pozadinu čini Nebeski hram, jedno od najčuvenijih zdanja kineske prestonice.

Na poleđini novčanice nalazi se bacač diska.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи