Читај ми!

Mani Pakjao završio boksersku karijeru

Legendarni filipinski bokser Mani Pakjao saopštio je da završava boksersku karijeru. Jedini je bokser u istoriji koji je bio šampion u osam različitih kategorija, a poslednji meč je imao u avgustu ove godine, kada je izgubio od Jordenisa Ugasa.

Posle duge i uspešne bokserske karijere Mani Pakjao je odlučio da rukavice okači o klin i to je saopštio na društvenim mrežama.

„Kada je moja porodica bila u očajnoj situaciji, dobio sam nadu, priliku da se izborim sa siromaštvom. Uspeo sam da inspirišem ljude širom sveta, da promenim više života. Nikada neću zaboraviti ono što sam postigao, a što nisam mogao ni da zamislim. Upravo sam čuo poslednje zvono. Ovo je kraj", poručio je 42-godišnjak na društvenim mrežama.

Vrlo emotivno obrazloženje svoje odluke Pakjao je završio konstatacijom da mu je to najteža odluka i opštom porukom za sve što se radi u životu.

„Teško mi je da prihvatim da je moje vreme prošlo, ali tako je, danas saopštavam da odlazim u penziju. Najboljim navijačima, najvećem sportu, hvala. Hvala svima na divnim uspomenama. Ovo je najteža odluka koju sam ikada doneo, ali sam se pomirio sa njim. Jurite svoje snove, radite naporno i videćete šta će se desiti. Zbogom."

Tokom 26 godina karijere, Pakjao je ostvario 62 pobede (39 nokautom), uz osam poraza i dva remija.

Osvojio je 12 svetskih titula i jedini je borac u istoriji koji je bio šampion u osam različitih težinskih kategorija.

Poslednji put je u ringu bio u avgustu ove godine, kada je izgubio od Jordenisa Ugasa.

septembru je najavio da će biti kandidat za predsednika svoje zemlje na izborima 2022. godine. Trenutno obavlja ulogu senatora.  

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво