Читај ми!

Srpski parastrelci za RTS: Hvala građanima što su nas pratili i bodrili, Pariz nije daleko

Srpski paraolimpijci iz Tokija su se vratili sa četiri medalje, a gosti RTS-a bili su Dragan Ristić, osvajač dva zlata, Zdravko Savanović, osvajač srebra, kao i selektor Vladimir Pajić.

Srpski paraolimpijci, osvajači medalja na Igrama u Tokiju, Dragan Ristić, Zdravko Savanović i selektor Vladimir Pajić, za Jutarnji program RTS-a govorili su o velikom uspehu postignutom u Tokiju.

"Prijatno smo iznenađeni kako smo dočekani i koliko su Igre ispraćene. Ja sam prvog dana po dolasku u Srbiju bio pozvan na utakmicu kragujevačkog Radničkog i Partizana i već na ulazu sam dobio ovacije, pre nego što su me najavili. Posle najave da sam došao i da sam osvojio dve zlatne medalje, cela hala je aplaudirala pet minuta. Hvala mojim sugrađanima, ali i svim građanima Srbije koji su nas pratili i bodrili i pomogli da donesemo sreću našem narodu", rekao je za RTS Dragan Ristić, osvajač dve zlatne medalje u Tokiju.

Zdravko Savanović je u Tokiju osvojio srebrnu medalju, a kaže da je ona posledica žestokih priprema.

"Moje pripreme su bile udarničke. Selektor je rekao da sam potrošio više malokalibarske municije nego cela reprezentacija. Ali, mora da se radi, nisam odustajao, spremao sam se tri meseca u Novom Sadu. Rezultat dolazuje taj rad", rekao je Savanović.

Selektor Pajić govorio je o samoj organizaciji i životu u Tokiju za vreme trajanja Igara.

Igre su bile specifične zbog situacije sa kovidom. Za razliku od prethodnih Igara, sve je bilo otežao - svakodnevna testiranja, odlasci na strelište koje je bilo daleko. Svako putovanje od sat vremena za njih je teško i odvlači pažnju. Međutim, ovo je tim koji je zajedno već desetak godina i trudi se da sve bude na najvišem mogućem nivou, da oni (takmičari) mogu da ostanu fokusirani samo na svoj nastup i daju svoj maksimum, što oni i daju na svakom treningu. Ovi ljudi rade deset puta napornije i ulažu mnogo, mnogo velike napore da postignu ovo što postižu, rekao je selektor Vladimir Pajić.

Selektor je rekao da su uslovi za trening iz godine u godinu sve bolji, zato i dolaze rezultati.

Naredne Igre su već za tri godine, ali već sledeće godinu na programu su i Evropsko i Svetsko prvenstvo, a srpski parastrelci nadaju se da će pokupiti norme za Pariz i ponoviti uspeh iz Tokija.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво