Читај ми!

Sve je spremno za 61. Trku kroz Srbiju

Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju, 61. po redu, startovaće u četvrtak 9. septembra iz Požarevca. Ovogodišnje izdanje Trke sadržaće četiri etape, a nastupiće 22 ekipe i takmičari iz gotovo 30 svetskih zemalja.

Ovogodišnja Trka kroz Srbiju biće vožena od 9. do 12. septembra, a cilj trke je zakazan za nedelju u Čačku.

Ukupna dužina trase iznosi 620 kilometara, a domaćini etapa biće Požarevac, Mionica, Čačak, Prijepolje i Mileševa.

Prva etapa voziće se u četvrtak, 9. septembra, iz Požarevca pa sve do Mionice u dužini od 153 kilometra.

Druga etapa na ovogodišnjoj Trci biće vožena u petak, 10. septembra, iz Mionice pa sve do Čačka, grada koji je posle čitave decenije ponovo na ruti Trke kroz Srbiju. Druga etapa biće duga 147 kilometara i biće najkraća na trci.

Treća etapa voziće se u subotu, 11. septembra iz Čačka sve do Prijepolja, grada koji će prvi put u istoriji biti domaćin etape na Trci kroz Srbiju. Etapa će biti duga 156 kilometara.

Tokom poslednjeg, četvrtog takmičarskog dana, biće vožena i najduža etapa na Trci čak 164 kilometra, a voziće se iz Mileševe pa sve do Čačka, koji će i treći put na ovogodišnjoj trci dočekati bicikliste, ovoga puta na cilju celokupne trke.

Na ovogodišnjoj trci kroz Srbiju nastupiće 22 ekipe, a u karavanu će biti 132 biciklista.

Pored nacionalnih timova Srbije, Turske, Bugarske, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, među favoritima će biti i timovi iz Francuske, Slovenije, Poljske, Kanade, SAD i Belorusije.

Možda i najpoznatiji tim dolazi upravo iz Poljske - Ekipa Mazovše Srce Polski predvođena pobednikom trke Beograd - Banjaluka Jakubom Kračmarekom.

Naša reprezentacija nastupiće u punom sastavu predvođena našim najboljim sprinterom Dušanom Rajovićem.

U konkurenciji vozača iz 30 svetskih zemalja, Srbiju će predstavljati kompletna reprezentacija koju će činiti: Marko Danilović, Dušan Rajović, Stevan Klisurić, Dušan Veselinović, Jovan Divnić i Đorđe Đurić.

Pored A reprezentacije, Srbiju će predstavljati i razvojni tim "Mlade nade Srbije'' u kojem će voziti Zoraja, Kolašinac, Ćatović, Radmilac, Kalaba i Antalović.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво