Читај ми!

Šahista Velimir Ivić 20. u Evropi

Mladi srpski velemajstor Velimir Ivić remizirao je sa rumunskim velemajstorom Konstantinom Lupuleskuom u poslednjem, 11. kolu Otvorenog prvenstva Evrope u Rejkjaviku na Islandu. Ivić je takmičenje završio kao 20. igrač u Evropi.

Velimir Ivić, 19-godišnjak iz Beograda, osvojio je sedam poena iz 11 partija, što je bilo dovoljno za deobu od 19. do 37 . mesta, ali je po dodatnim kriterijumima, Ivić zauzeo mesto koje je za 22 pozicije bolje od njegovog startnog broja (42), saopštio je Šahovski savez Srbije.

Ovim rezultatom i performansom od 2.671, Ivić je popravio svoj rejting za 17 poena čime polako ali sigurno odmiče od 2.600 poena.

Titulu prvaka Evrope u 2021. godini poneo je ruski šahista Anton Demčenko (2.597), koji je iz 11 kola osvojio 8,5 poena, isto kao i Nemac Kejmer (2.602), ali je imao bolji dodatni kriterijum. Bronza je otišla u ruke Rusa Alekseja Sarane (2.643).

Drugi mladi šahista Srbije Luka Budisavljević, neopravdano je isključen sa turnira u Rejkjaviku jer je igrao sa šahistom koji je bio pozitivan na koronavirus.

Prvu žensku nagradu na turniru u glavnom gradu Islanda, sa 5,5 poena, osvojila je Ruskinja Aleksandra Malcevska, članica Šahovskog kluba "Karađorđe" iz Topole.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво