Читај ми!

Strelci bez finala, Đurić šesti i u bacanju diska na Paraolimpijskim igram

Srpski atletičar Nejboša Đurić osvojio je šesto mesto na Paraolimpijskim igrama u bacanju diska, u klasi F56, dok strelci nisu uspeli da se plasiraju u finale. Laslo Šuranji je završio učešće u disciplini puška 10 metara stojeći, a Dragan Ristić i Dejan Jokić nisu imali uspeha u disciplini 10 metara vazdušna puška miks.

Đurić je takmičenje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju završio sa dva šesta mesta, pošto je i u bacanju kugle zauzeo istu poziciju.

On je nakon tog rezultata dao emotivnu izjavu za RTS izvinjavajući se svima, ali je poručio da će se bolje spremiti za nastup u Parizu 2024. godine.

Đurić je disk bacio 39,14 metara i postavio lični rekord, ali to nije bilo dovoljno jer je Klodini dos Santoš Baptista došao do zlata sa 45,59 metara, što je i novi rekord Igara.

Srebro je pripalo Jogešu Katunaju iz Indije sa 44.38, a bronzano odličje je osvojio Leonardo Diaz Aldana sa Kube – 43.36.

Što se tiče streljaštva, Laslo Šuranji je zauzeo 12. mesto u kvalifikacijama u disciplini 10 metara stojeći, sa rezultatom 612.6.

U disciplini 10 metara vazdušna puška miks, u klasi SH2, Dragan Ristić i Dejan Jokić su takođe ostali bez finala – Ristić je bio 16. sa rezultatom 626.1, dok se Jokić nije ni pojavio na borilištu. 

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво