Читај ми!

I srpski paraolimpijci sa velikim ambicijama putuju u Tokio

Uoči put srpskog paraolimpijskog tima u Tokio na Paraolimpijske igre, gosti Jutarnjeg programa RTS-a bili su atletičaraka Saška Sokolov i skakač u dalj Nemanja Matijašević, koji će po rečima predsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije Zorana Mićovića biti ozbiljni kandidati za neku od medalja.

Srbiju će na Paraolimpijadi u Tokiju predstavljati dvadeset takmičara.

”Tako je, dvadeset takmičara kojima je pridodat jedan vozač. Za razliku od ranijih olimpijada, ovoga puta će zbog svih ovih mera naši sportisti ići u četiri ili pet grupa, i vraćati se dan posle završetka svojih nastupa”, rekao je Zoran Mićović, prvi čovek POKS.

Kao i na nedavno završenim Olimpijskim igrama, ni na Paraolimpijskim neće biti publike, osim malog broja japanskih školaraca.

”Iksreno, postoji žal što neće biti publike. Kada je publika tna stadionu to je drugačija atmosfera i uvek date više od sebe. Ipak, to nas neće sputati da damo svoji maksimum i prikažemo tamo sebe u najboljem svetlu. Fokusirni smo i ja i Nemanja na svoje discipline”, kaže Saška Sokolov iz Pirota, koja je učestovala i na prethodnim igrama u Riju, a koja će u tokiju nastupiti u tri discipline - na 100 metara, na 200 metara i u bacanju koplja.

Nemanja Matijašević, koji je pre skakanja u dalj uspešno igrao i košarku, jedan je od favorita za medalju, uz naravno nekolicinu američkih takmičara. On ističe da i on i ostali članovi tima osećaju podršku društva i da se na tom polju mnogo toga menja na bolje.

”I ja sam dok nisam postao deo paraolimpijskog tima nisam imao toliko svest o tom delu sporta, iako ceo život pratim i gledam sport. Ali sad, kad sam tu, ljudi me prate, pitaju o rezultatima, znaju i neke moje protivnike. Potpuno se digla svest o tome”, rekao je Matijašević u Jutarnjem programu RTS-a.

Paraolimpijske igre u Tokiju počinju 24. avgusta, a na njima će učestvovati oko 4.400 sportista iz više od 160 zemalja.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара