Felps u Pekingu u osam disciplina

Najbolji plivač sveta Amerikanac Majkl Felps trijumfovao je na izbornom takmičenju za Olimpijske igre u disciplini 100 m leptir, pa je sada izvesno da će se u Pekingu takmičiti u osam disciplina. Felps ima šansu da nadmaši legendarnog Marka Špica koji je na Olimpijadi u Minhenu 1972. godine osvojio sedam zlatnih medalja.

U finalu trke na 100 metara leptir stilom, Felps je zabeležio vreme od 50,89 sekundi i ubedljivo je pobedio svetskog rekordera Jana Krokera koji je stazu preplivao za 51,62 sekundi.

Felps je na izbornom takmičenju u Oklahomi pobedio u svih pet disciplina u kojima je učestvovao - 200 i 400 mešovito, 100 i 200 leptir i 200 slobodno. Pored toga, u Pekingu će plivati i u tri štafete, pošto je danas u poluifinalu trke na 100 slobodno plivao ispod 48 sekundi i tako obezbedio mesto i u štafeti 4x100 metara. Nakon toga je odustao od finalne trke na 100 slobodno.

"Ovo je bila izvanredna sedmica. Mislim da sam potpuno spreman za Olimpijske igre i verujem da je došao trenutak da konačno nadmašim Špica", rekao je Felps, koji je u Oklahomi oborio sopstvene svetske rekorde na 200 i 400 mešovito

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво