Читај ми!

Delegacija Ugande stigla u Japan, jedan trener pozitivan na koronavirus

Jedan trener iz Ugande bio je pozitivan na testu na koronavirus, pošto je sa delegacijom iz svoje zemlje stigao u Japan. Predsednik olimpijskog komiteta Ugande tvrdi da su svi članovi delegacije revakcinisani.

Sportisti širom sveta počeli su da pristižu u Japan, gde se od 23. jula održavaju Olimpijske igre, a već je zabeležen jedan pozitivan slučaj koronavirusa.

Naime, jedan neimenovani trener iz delegacije Ugande bio je pozitivan na testiranju na kovid-19 po dolasku u grad Izumisano, koji se nalazi u prefekturi Osaka.

Predsednik olimpijskog komiteta Ugande izjavio je da su svi članovi delegacije primile obe doze vakcine "Astra-Zeneka".

Trener je bez simptoma, a izolovan je u jednoj medicinskoj ustanovi. Još nije poznato da li će mu biti dozvoljeno da ostane u Japanu ili će morati da se vrati u Ugandu.

Japan se susreće sa ozbiljnim problemima u organizaciji Olimpijskih igara, koje su pomerene za godinu dana zbog pandemije koronavirusa.

Na Igrama neće biti stranih navijača, a veliki broj sportista neće učestvovati na najvažnijoj sportskoj smotri iz preventivnih razloga.

Ogromna većina građana Japana protivi se održavanju Olimpijskih igara, ali su država i MOK vrlo eksplicitno pri stavu da se Igre moraju održati.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво