Читај ми!

Jedan od najtiražnijih japanskih listova poziva na otkazivanje Olimpijskih igara

Drugi najtiražniji japanski dnevni list "Asahi Šimbun", zvanični partner Olimpijskih igara u Tokiju pozvao je u svom uvodniku na otkazivanje Igara, upozoravajući na rizike po javno zdravlje i opterećenje zdravstvenog sistema usled pandemije koronavirusa.

Ankete u Japanu pokazuju da se javnost mahom protivi održavanju Olimpijskih igara ovog leta, zabrinuta zbog desetina hiljada sportista i zvaničnika koji bi doputovali u zemlju koja je od prošle godine ostala zatvorena za strance i u kojoj se vakcinacija odvija sporo.

Pojedina lekarska udruženja već su protestovala protiv održavanja Olimpijade.

"Tražimo od premijera da mirno i objektivno proceni situaciju i odluči o otkazivanju događaja ovog leta. Daleko smo od situacije u kojoj svi mogu biti uvereni da će biti sigurni i bezbedni. Nažalost, to je realnost", navedeno je u uvodniku lista "Asahi Šimbun".

Do sada je u Japanu vakcinisano samo pet odsto populacije, a veliki deo države uključujući i Tokio još uvek je pod restriktivnim merama i vanrednim stanjem.

Registrovano je skoro 720.000 inficiranih, a 12.394 osobe su preminule od kovida 19.

Sjedinjene Američke Države su u ponedeljak preporučile svojim građanima da ne putuju u Japan, ali japanski zvaničnici tvrde da to neće uticati na Igre.

I Bela kuća je u utorak saopštila da ostaje pri odluci da se Igre održe kako je planirano.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи