Читај ми!

Obrenovac je bio grad sporta, a sada je i grad vrhunskog biciklizma

Završena je druga etapa na 15. međunarodnoj biciklističkoj Trci Beograd – Banjaluka.

Druga etapa vožena je od Obrenovca do Bijeljine u dužini od 122 kilometra. Nastupilo je 170 vozača iz 35 zemalja.

"Ponosni smo na to što smo deo jedne od najboljih trka u ovom delu Evrope. Obrenovac je danas svet, u našu opštinu došli su neki od najboljih timova sveta. Prelepu sliku u svet poslalo je 170 vozača iz celog sveta. Ponosni smo i na to što trka i baš ova etapa dodatno povezuju Srbiju i Republiku Srpsku. Pokazali smo da možemo da budemo dobri domaćini najvećih sportskih događaja. Biciklistima želim mnogo sreće i uspeha na putu ka Bijeljini i dalje ka našoj bratskoj Banjaluci i neka najbolji pobedi", rekao je Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

"Obrenovac je danas utisnuo u svoje ime i žig organizatora jedne od najvećih trka na ovim prostorima, trke Beograd – Banjaluka. Obrenovac je grad sporta, a od danas definitivno i grad vrhunskog biciklizma", dodao je Miloš Stanković, član opštinskog veća Obrenovca za sport.

Druga etapa od Obrenovca do Bijeljine bila je ravničarska etapa, koja je završena spektakularnom, kružnom vožnjom u centru Bijeljine.

Bicikliste je dočekao gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

"Bijeljina je danas centar biciklizma u ovom delu sveta. Dočekali smo neke od najboljih svetskih ekipa i vozača. Sve je proteklo savršeno, i svi mi u Bijeljini moramo biti ponosni što je naš grad domaćin ovakvog spektakla. Ponosni smo i na našu maticu Srbiju i našu Republiku Srpsku. Želim svim učesnicima sa pet kontinenta lep i prijatan boravak u našoj Bijeljini. Neka ponesu lepe uspomene iz našeg grada, a mi ćemo se truditi kao i uvek da budemo najbolji mogući domaćini", rekao je Petrović.

U sprinterskoj završnici centrom Bijeljine pobedio je Poljak Patrik Stoš, ispred Estonca Raima i Italijana Guradinija. Žutu majicu zadržao je Nemac Džastin Volf.

"Staza je bila vrlo zahtevna, pogotovo tokom četiri vožena kruga u Bijeljini, gde smo imali mnogo krivina. Uspeo sam da zadržim žutu majicu, ali će biti teško ostati na prvom mestu u narednoj etapi" rekao je Džastin Volf, ekipa Bajk Eid.

Treća etapa biće najteža na trci i biće vožena u subotu od Bijeljine do Vlasenice.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво