Kuvalja: Hvala Beogradu na ogromnoj podršci trci Beograd - Banjaluka

Direktor međunardone biciklističke trke Beograd - Banjaluka Vladimir Kuvalja, uručio je svečanu plaketu i zahvalnicu gradu Beogradu i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, u znak poštovanja i zahvalnosti za sve što je Beograd u ovih 15 godina učinio na razvoju, promociji, napretku i popularizaciju trke u celom svetu.

Petnaestu godinu za redom, međunarodni biciklistički spektakl Beograd - Banjaluka startovaće iz centra naše prestonice, a takmičari iz 35 svetskih zemalja voziće četiri etape sve do bratskog grada, do Banjaluke gde nas i ove godine očekuju spektakularni krugovi u centru prestonice Republike Srpske.

,,Dugujemo ogromnu zahvalnost gradu Beogradu na podršci koju nam pružaju. Prošle godine, u najtežim vremenima usled pandemije koronavirusa, Beograd je stao uz nas. Ogromnu zahvalnost dugujemo gospodinu Goranu Vesiću koji je prepoznao značaj i kvalitet naše trke."

"S obzirom na to da dolazim iz Banjaluke, nama u Republici Srpskoj ovakva podrška Beograda mnogo znači. Gospodin Vesić je prošle godine prisustvovao cilju trke u Banjaluci i poneo je prelepe utiske sa cilja trke u mom rodnom gradu, a posebno mi je drago što je baš nakon trke Beograd - Banjaluka ozvaničeno i da Beograd i Banjaluka postaju bratski gradovi."

"Hvala Beogradu i nadam se da ćemo i 15. godinu za redom opravdati vaša očekivanja i da će ovogodišnja trka biti najkvalitetnije do sada" istakao je Vladimir Kuvalja, direktor i osnivač trke Beograd - Banjaluka.

Ovogodišnja, 15. međunarodna sportsko turistička manifestacija Beograd - Banjaluka voziće se 22. do 25. aprila.

U pitanju je jedina biciklistička trka u regionu koja se nalazi u prvoj kategoriji Svetske biciklističke Unije.

Nastupiće 175 vozača iz 35 svetskih zemalja.

U Srbiju i Republiku Srpsku doćiće izuzetno kvalitetni timovi iz Sjedinjenih Američkih Država, Paragvaja, sa Novog Zeland, iz Republike Irske, Holandije, Kambodže, Rusije, Poljske, Italije, Slovačke, Španije i čitavog regiona.

"Ono što je najvažnije, 15. godinu za redom prećićemo granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja, što dovoljno pokazuje koliko je trka značajna za paralelne veze, dodatno povezivanje i saradnju našeg naroda sa obe strane Drine. Nama u Republici Srpskoj to zaista mnogo znači i drago mi je što ovakav događaj startuje sa Trga Republike u najlepšem gradu u ovom delu sveta, našem Beogradu'' dodao je Kuvalja.

Na trci će nastupiti i reprezentacija Srbije, a karavan u kojem će biti blizu 400 učesnika prećiće za četiri dana blizu 1000 kilometra.

Voziće se ukupno 4 etape, a organizatori na čelu sa Vladimirom Kuvaljom uspeli su da odu i korak dalje, tako da će ove godine prvi put u istoriji, Obrenovac i Šabac biti domaćini etapa na našoj najznačajniji biciklističkoj trci.

"Ponosni smo na to što su nam i Šabac u Obrenovac ukazali tu čast i podržali nas. Imamo dva nova grada na ruti, što govori o kvalitetnom radu organizacije koju vodim. Nadam se da ćemo i u Obrenovcu i u Šapcu opravdati očekivanja i da ćemo promovisati sve gradove na ruti kao i do sada, na prelep način."

"Trku će pratiti više od 30 novinarski kuća iz celog sveta, i biće to lepa prilika da još jednom pošaljemo lepu sliku i svet iz Srbije i Republike Srpske" naglasio je Kuvalja.

Generalni medijski pokrovitelj Trke Beograd - Banjaluka biće naša kuća, Radio-televizija Srbije.

Što se gradova domaćina etapa tiče, ove godine prva etapa vozi se 22. aprila od Beograd do Šapca gde će u samom centru grad, biti upriličena i svečanost povodom dana grada Šapca.

Druga etapa startovaće 23. aprila IZ Obrenovca, takmičari kao i čitav karavan prećiće granični prelaz Pavlović most bez zaustavljanja, a cilj druge etape biće u Bijeljini, gradu koji je će 13. put biti domaćim etape.

Trćeg trkačkog dana, 24. aprila etapa će startovati iz Bijeljine i voziće se sve do prelepe Vlasenice, mesta koje četvrtu godinu za redom dočekuje karavan trke Beograd - Banjaluka.

Poslednja, četvrta etapa voziće se 25. aprila od Prijedora do Banjaluke gde nas i ove godine očekuju spektakularni krugovi centralnim gradskim ulicama Banjaluke i cilj celokupne trke.

Žutu majicu braniće Jakub Kračmarek iz Poljske, vozač ekipe Mazovše Serce Polski koji će voziti sa startni brojem jedan na ovogodišnjoj trci od Beograda do Banjaluke.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво