Читај ми!

Rvačka akademija niče u Kanjiži

Izgradnja Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži počela je u sredinom prošle godine. Reč je o međunarodnoj investiciji vrednoj tri miliona dinara. Rvanje, kao naš najtrofejniji olimpijski sport, ubuduće će imati bazu za trening, ali i školovanje naših najboljih mladih takmičara.

U Kanjiži su nastavljeni radovi na gradnji Vojvođanske rvačke akademije, sportskog kompleksa gde će mladim sportistima biti obezbeđeni uslovi za treniranje i školovanje. Reč je o međunarodnom projektu vrednom gotovo tri miliona evra, gde je devedeset odsto sredstava obezbedila mađarska Vlada. Akademija u Kanjiži biće baza za jedan od naših najtrofejnijih sportova.

"Ne samo da je rvanje olipmijski sport, već je sport koji ima 'zlatnu oblogu', jer nas uvek iznenade. Dugi, dugi niz godina unazad rvači uzimaju medalje za našu zemlju", rekao je Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Vojvođanska rvačka akademija biće trospratni objekat sa oko tri hiljade kvadratnih metara sala, vežbaonica, bazenom, pomoćnim prostorijama i spavaonicama. Nju će besplatno pohađati najtalentovanija deca uzrasta od 15 do 20 godina iz svih naših rvačkih klubova.

Završetak radova planiran je za kraj avgusta, odnosno neposredno pre početka nove školske godine.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара