Svetsko studentsko prvenstvo u tekvondou u Beogradu

Pripreme za održavanje Svetskog studentskog prvenstva u tekvondou u Beogradu uspešno su završene, sopštilo je preduzeće Univerzijada Beograd 2009 (UB2009).

Na Svetskom prvenstvu u tekvondou, od 16. do 20. jula, u beogradskoj Hali sportova, učestvovaće 39 reprezentacija sa skoro 300 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije i direktor firme UB2009 Siniša Jasnić najavio je da će ovog leta Beograd biti domaćin tri svetska studentska šampionata.

Ovog leta će se u Beogradu održati svetska studentska prvenstva u tekvondou, veslanju i kajaku i organizacija tih turnira je "testiranje grada za predstojeću Univerzijadu sledeće godine", saopštio je Jasnić, dodajući da "Beograd radi na učvršćivanju i osnaživanju univerzitetskog sporta".

Potpredsednik tekvondo asocijacije Srbije Dragan Jović rekao je da je svetsko studentsko prvenstvo važno takmičenje za Srbiju i izrazio nadu da će Beograd potvrditi da je dobar domaćin.

"Svetsko studentsko prvenstvo u ovom sportu je cenjeno u svetu i drago mi je što smo u mogućnosti da ugostimo 300 takmičara iz celog sveta. Siguran sam da će takmičenje proteći u sportskom duhu i dobroj organizaciji", rekao je Jović.

U svetu se oko 70 milona ljudi profesionalno i rekreativno bavi tekvondom.

Jubilarne 25. letnje Univerzitetske igre će se održati u Beogradu od 1. do 12. jula 2009. godine. Prvi put u istoriji okupiće se 12.000 učesnika iz 170 zemalja.

Univerzijada u Beogradu biće najveće sportsko takmičenje u svetu 2009. godine, i najveća Univerzijada ikada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво