Читај ми!

Najveći NFL trener današnjice odbio Trampovu Predsedničku medalju slobode

Bil Beličik, glavni trener Nju Ingland petriotsa, objavio je da će odbiti Predsedničku medalju slobode, koju je trebalo da primi u četvrtak od Donalda Trampa. Najveći NFL trener današnjice saopštio je da su "tragični događaji iz prošle nedelje" razlog zbog kojeg se odlučio na ovakav potez.

Čovek koji je je sa "patriotama" osvojio šest titula na Superboulu, rezigniran protestom Trampovih pristalica i ulaskom u Kapitol, kao i ponašanjem odlazećeg predsednika, odbio je najvažnije najviše američko civilno odlikovanje.

"Nedavno mi je ponuđena prilika da primim Predsedničku medalju slobode, što mi je laskalo zbog poštovanja onoga što to priznanje predstavlja i divljenja prema bivšim dobitnicima", istakao je Beličik.

"Posle toga su se dogodili oni tragični događaji iz prošle nedelje, ali je odlučeno da se dodela ipak organizuje. Pre svega, ja sam američki građanin sa velikim poštovanjem prema vrednostima naše nacije, slobodi i demokratiji."

Beličik je vođa Petriotsa od 2000. godine i od tada je postigao rezultate koji ga čine najboljim trenerom svih vremena u američkom fudbalu.

Pre četiri godine je napisao pismo podrške Donaldu Trampu u kojem je istakao da su njih dvojica prijatelji dugo godina i da njegovi potezi nisu političke prirode.

Sada je odlučio da odbije Predsedničku medalju slobode jer se zemlja nalazi pred kolapsom u poslednjim danima Trampove vladavine.

"Predstavljam takođe svoju porodicu i tim Nju Ingland petriotsa. Jedna od najisplativijih stvari u mojoj profesionalnoj karijeri dogodila se toko 2020. godine, zahvaljujući izuzetnom vođstvu u našem timu, razgovori o socijalnoj pravdi, jednakosti i ljudskim pravima su izbili u prvi plan i postali dela. Nastavljajući te napore, istovremeno ostajući veran ljudima, tim i zemlja koju voli prevazilaze vrednosti svake pojedinačne nagrade", zaključio je Beličik.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво