Читај ми!

Bokserski derbi Crvena zvezda – Partizan na Trgu republike

Večiti derbi u boksu između Crvene zvezde i Partizana, nekada kultni duel, ponovo će biti održan 3. oktobra na Trgu republike u Beogradu, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije (BSS) i Grada Beograda.

"Poslednji derbi susreti u boksu između crno-belih i crveno-belih održani su davnih sedamdesetih godina prošlog veka na Tašmajdanu. Bili su jedinstveni, nesvakidašnji i spektakulrani, tražila se karta više, hiljade poklonika plemenite veštine je ostajalo izvan zidina Taša jer nisu uspeli doći do te 'zlatne' ulaznice", navodi se u saopštenju BSS.

"Povratak boks derbija na veliku scenu zakazan je za 3. oktobar 2020. na Trgu republike u Beogradu sa početkom od 19 časova, uz direktan TV prenos na kanalu TV Arena fight što će biti prvi borilački spektakl na novom kanalu."

Kako se navodi, u organizaciji Bokserksog saveza Srbije, Grada Beograda i sponzora kompanije MTS poklonici boksa imaće priliku da pod beogradskim vedrim nebom uživaju u vrhunskom meču i budu svedoci oživljavanja stare i rađanja nove istorije.

"Uvek, u svim sportovima, tako i u boksu, bilo je za ponos svakom sportisti biti član i takmičar jednog od dva najveća sportska tabora u našoj zemlji. Klubovi i dalje postoje, ali nema ih na takmičarskoj sceni već decenijama, što je strašno i poražavajuće. BSS je odlučio da to promeni i kao što već nekoliko godina rade na vraćanju boksa u život na našim prostorima, tako sada imaju novi zadatak, povratak derbija."

"Sigurno je da će 3. oktobar 2020. na Trgu republike imati veliki ođek u boks svetu Srbije, da će uneti novu energiju među boksere i motivaciju da nastave ili krenu putem bivših šampiona kakve smo imali, kojima smo se dičili, koji su nas činili silom na svetskoj mapi ovog sporta", ističu iz BSS.

Proteklog vikenda završena je Superliga Srbije u kojoj je do šampionske stigla ekipa BK Radnički Beograd.

U majstorici koja je održana u Smederevu Krstašima je nakon trećeg meča susret predao tim BK Loznica, a razlog time leži u, kako ističu iz lozničkog tabora loše suđenje, posebno u prvom meču gde su rukavice ukrstili mladi asovi do 57 kg Veljko Gligorić i Semiz Aličić.

Kapiten Radničkog biće jedan od učesnika derbija Patizan – Crvena zvezda i on poziva Aličića na džentlmenski revanš u srcu Beograda.

"Pozivam mog dragog kolegu na džentlmenski revanš, ne želim da ostane na ovim pričama koje sada kruže, koje nisu sportske i koje ruše sliku našeg sporta. Podržavam potez Bokserskog saveza Srbije da se meč pošalje na ekspertizu u EUBC i ukoliko se dokaže da sam izgubio složiću se da se meč proglasi službenim rezultatom 12:2. Bitno je da boks i sport pobede, ali i da se otklone sve nedoumice vezano za naš meč", ističe Gliglorić.

"Ružne i lažne priče nikome ne donose dobro i nema potrebe za takvim stvarima koje samo rađaju zlu krv i ruše sve što krvavim radom sagradimo, a svi znamo kako i koliko je težak ovaj naš put boksera, ovaj naš posao radimo isključivo što ga volimo, a ne zbog bilo kakvog profita ili slično", zaključuje Gligorić.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво