Slovenac debitant napravio čudo i osvojio Tur d'Frans!

Slovenački biciklista Tadej Pogačar osvojio je ovogodišnje izdanje najprestižnije trke na svetu – Tur d'Frans! Pogačar, koji je ove godine debitovao na trci kroz Francusku, napravio je neverovatan podvig na pretposlednjoj etapi i, uz brojne rekorde, ostaće upisan u istorijskim knjigama.

Momak koji vozi za UAE, a koji će za dva dana napuniti 22 godine, prvi je učesnik koji je osvoji Tur d'Frans na svom debiju od 1983, i drugi najmlađi šampion svih vremena, pošto taj rekord drži Anri Korne sa početka 20. veka.

Takođe, Pogačar je jedini u bogatoj istoriji ove trke koji će uzeti žutu majicu za pobedu u generalnom plasmanu, tačkastu kao najbolji "brdaš" belu za najboljeg mladog biciklistu.

Uspeo je da nadomesti skoro minut zaostatka na pretposlednjoj etapi – Primož Roglič je bio veliki favorit na hronometru dužine 36,2 kilometra i samo je čudo moglo da donese trijumf Pogačaru.

Mladi momak iz Komende je to čudo izveo jer je brdski hronometar završio za 55 minuta i 55 sekundi, dok je Roglič imao skoro dva minuta zaostatka (1:56). Drugi na etapi završio Dumulan, treći je bio Port, a četvrti Vut van Aert.

Poslednja etapa, koja se vozi u nedelju, je revijalna, na njoj će mladi Pogačar ispijati šampanjac i na Jelisejskim poljima će biti proglašen za pobednika.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво