U NFL-u bez promena kalendara takmičenja

Američka Nacionalna fudbalska liga (NFL) liga sledeće nedelje doneće odluku o početku takmičenja i rasporedu utakmica u nastupajućoj sezoni i nadaju se da u planiranom rasporedu neće biti većih izmena. Počezak sezone je planiran 10. septembra, a završiće se Superbolom 7. Februara.

Zbog pandemije koronavirusa pojavile su se spekulacije da bi i sezona američkog fudbala mogla biti odložena ili njen raspored znatno izmenjen, ali su iz NFL-a to demantovali.
"Planiramo da počnemo na vreme", rekao je portparol NFL-a Brajan Mekarti.

Izvršni potpredsednik NFL Troj Vinsent rekao je ove nedelje da Liga "razumno i odgovorno planira" kad je reč o zdravlju i bezbednosti tokom pandemije koronavirusa.

Planirano je da sezona počne 10. septembra, a da se završi utakmicom Superbola 7. februara u Tampi. Još nije doneta odluka da li će na stadionima biti publike.

Zbog pandemije koronavirusa u NFL-u se prilagođavaju novonastaloj situaciji pa je i draft za 2020. godinu prvi put obavljen posredstvom video-komunikacije preko interneta. 

U Ligi ističu da sve odluke donose radeći u saradnji sa Udruženjem NFL igrača i medicinskim stručnjacima na protokolima.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво