Veliki uspeh srpskog bicikliste Stojnića, koronavirus prekinuo trku u Emiratima

Najbolji srpski biciklista Veljko Stojnić osvojio je crnu majicu za najboljeg sprintera na trci u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koja se vozi u okviru "Vorld Tura" i to u debitanstkoj trci u konkurenciji najboljih svetskih biciklista. Međutim, trka je prekinuta posle pet dana, dve etape pre kraja, zbog pojave koronavirusa u karavanu.

Mladi, 21-godišnji Veljko Stojnić ušao je u istoriju srpskog biciklizma kao osvajač majice na trci u "Vorld Turu". 

U konkurenciji najboljih svetskih vozača, Veljko Stojnić je od samog starta trke odličnim begovima i taktikom svog Vini Zabu tima iz Italije sakupljao bodove na prolaznim ciljevima, i od prve etape je bio u vodjstvu, tako da je posle pet etapa, a uoči poslednje dve etape u Emiratima Veljko Stojnić imao 42 boda - čak 21 poen više od klupskog kolege Italijana Leonarda Tortomasija.

Veljko je napravio senzaciju na ovogodišnjoj trci oko Emirata, s obzirom na to da je u poretku za zelenu majicu namenjenu najboljem u sakupljanju bodova, Stojnić zaostajao samo jedan poen za čuvenim sprinterom iz Australije Kejlebom Juanom i imao je priliku da u poslednje dve etape Srbiji donese čak dve majce u konkurenciji Alehandra Valverdea, Krisa Fruma, Marka Kevndiša, Kejleba Juana, Adama Jejtsa, Paskala Akermana, Arnoa Demara, Rafala Majke , Dilana Gronevegena i ostalih vedeta svetskog biciklizma.

Ovo je najveći uspeh u istoriji srpskog biciklizma od nezavisnosti naše zemlje, i prva majica za nekog srpskog biciklistu na trci u okviru svetskog karavana.

Stojnić je ovakvim rezultatom definitivno skrenuo pažnju na sebe i u 21. godini došao u žižu svetske biciklističke javnosti.

Tokom pet etapa, koliko je izvezeno na trci, Stojnić je napadao svaki prolaz i sprint i bio je jedan od najaktivnijih vozača na trci.

Ipak, nažalost neće imati priliku da se bori i za zelenu majicu, jer je trka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prekinuta zbog pojave koronavirusa u karavanu.

Organizatori su jutros probudili sve takmičare koji su poslati na testiranje na koronavirus. 

Naime, dva čoveka iz karavana, koji su bili u pratećoj službi na trci u jednom timu, bili su pozitivni na koronavirus.

Zbog toga su otkazane poslednje dve etape. Trka je trebalo da se završi u subotu u Abu Dabiju, ali je otkazana i najbolji posle pet etapa su zadržali majice za ukupan poredak.

Organizatori se nadaju da će svi biciklisti i ostali učesnici trke biti u najboljem mogućem redu, i da se virus nije proširio na još više ljudi u karavanu.

Evo i generalnog poretka na tri u Emiratima:

Pobednik trke je Britanac Adam Jejts iz Mičelton Skot tima, ispred Slovenca Tadeja Pogačara iz UAE tima i trećeplasiranog Kazahstanca Alekseja Lučenka iz Astane.

Zelenu majicu za najboljeg u sakupljanju bodova osvojo je Australijanac Kejleb Juan sa bodom više od našeg Stojnića, kojem je pripala crna majica za najboljeg sprintera.

Slovenac Tadej Pogačar osvojio je belu majicu za najboljeg mladog vozača na trci.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво