Mesi još jednom ispisao istoriju, sa Hamiltonom podelio Laureus nagradu

Lionel Mesi i Luis Hamilton podelili su nagradu Laureus za najboljeg sportistu godine. U istorijskom izboru Argentinac i Britanac su postali prvi sportisti koji su zajedno proglašeni za najbolje u jednoj godini.

Obojici je to prvo priznanje Laureus, a od 1999. godine kada je ustanovljena nagrada, Mesi je prvi fudbaler koji je dobio, dok je Hamilton treći vozač Formule 1.

Pre njega, laureati su bili legendarni Mihael Šumaher (dva puta), te Sebastijan Fetel.

Napadač Barselone bio je sprečen da prisustvuje ceremoniji u Berlinu, ali se prisutnima obratio video-porukom u kojoj se zahvalio na poverenju.

Hamiltonu je nagradu predao čuveni menadžer Arsenala Arsen Venger, a Englez je kazao da svi sportisti imaju odgovornost da daju dobar i pozitivan primer.

Najbolja sportistkinja godine je gimnastičarka, rekorderka po broju osvojenih zlatnih medalja na svetskim prvenstvima, Simon Bajls.

Za najbolji tim godine proglašena je muška košarkaška reprezentacija Španije.

Najmlađi šampion Tur de Fransa u proteklih 110 godina Egan Bernal dobio je nagradu za najbolji podvig godine, dok je Oksana Masters, osvajačica pet zlatnih i dve srebrne medalje u nordijskom skijanju i Svetskom kupu najbolji sportista sa invaliditetom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво