USNS: Đoković i Boškovićeva najbolji u 2019. godini

Prvi teniser sveta Novak Đoković i najbolja odbojkašica Evrope Tijana Bošković proglašeni su za najuspešnije sportiste Srbije za 2019. godinu, u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS).

 Na svečanosti u Galeriji RTS-a dodeljena su godišnja novinarska priznanja, a među nagrađenima je i urednik sportske rubrike Tanjuga Željko Vučković za ekskluzivnu vest godine.

Za novinarski žiri dileme nije bilo. Novak Đoković i Tijana Bošković najuspešniji su sportista i sportistkinja u 2019-oj. Novakov otac - Srđan Đoković primio je trofej u ime najboljeg tenisera sveta, dok je Dragutin Ćuk iz Odbojkaškog saveza Srbije preuzeo pehar za najbolju odbojkašicu Evrope.

Za novinara godine u elektronskim medijima proglašen je Nebojša Višković, komentator Sport kluba, dok je Zlatno pero, koje se dodeljuje najboljem u pisanim medijima dobio Predrag Dučić, član redakcije Mocart sporta.

Priznanje za ekskluzivnu vest uručeno je Željku Vučkoviću iz Tanjuga, koji je prvi objavio da će Nikola Jokić igrati za košarkašku selekciju Srbije na Svetskom prvenstvu. Zlatna kamera otišla je u ruke snimatelju PGM Netvorka Pavlu Iliću za kadrove iz TV serijala Zlatni momci. Upravo tih šest dokumentarnih emisija, emitovanih na RTS-u, proglašeno je za Izdavački poduhvat godine, a priznanja su dodeljena Vladimiru Pajiću i Aleksandru Miletiću.

Izdavački pisani poduhvat u prošloj godini, po mišljenju stručnog žirija, bila je knjiga "Čajetina pod obručima" autora Dragana Pejića iz Užica.
Nagradu za životno delo dobili su Jovan Ciga Sekulić ,nekadašnji urednik Večernjih novosti, i Dragan Andrijević reditelj RTS-a, koji već tri i po decenije radi najsloženije direktne prenose, studijske i snimljene emisije.

Nagrada za Životno delo posthumno je dodeljena i Branimiru Vasiću, dugogodišnjem novinaru Sportskog žurnala.
Za Ekskluzivni TV prilog potrudio se Stefan Bendić iz Sportske redakcije RTS-a izveštavanjem sa Australijen opena 2019. Pošto se Stefan nalazi u Roterdamu na teniskom turniru - priznanje je primio njegov otac.
Za dopisnika godine proglašen je Prvoslav Lešević iz Novog Pazara, koji godinama sa uspehom piše za Sportski žurnal. Olgica Nikolić iz dnevnog lista Danas dobila je nagradu Branka Prelević, a najbolja mlada novinarka je Miljana Rogač iz Večernjih novosti

Na svečanosti u Beogradu Posebnu zahvalnicu za plemenitost i dobročinstvo dodeljenu Nebojši Mrvaljeviću iz kompanije Sterling primila je u njegovo ime Irena Jekić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи