Dodeljene nagrade najboljim biciklistima

Biciklistički savez Srbije dodelio je nagrade najuspešnijim takmičarima i ekipama u Kupu Srbije za 2019. godinu. Priznanja su dobili najbolji takmičari i timovi u drumskom i planinskom biciklizmu u svim starosnim uzrastima, od mlađih poletaraca do mastersa.

Na svečanoj ceremoniji Biciklističkog saveza Srbije podeljeno je ukupno 128 pehara za najbolje takmičare i klubove na Kupu Srbije 2019. godine, što dovoljno govori o sve većoj masovnosti i sve većem broju mladih takmičara u srpskom biciklizmu.

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović zahvalio je svim dobitnicima priznanja, kao i Ministarstvu omladine i sporta na podršci programa koje je Savez sproveo.

"Pre svega osnovni program, gde se najviše i vide rezultati, jer imamo dosta novih klubova, imamo dosta nove dece, pre svega u ovim najmlađim kategorijama, što nam je i cilj – našim planom i programom za četiri godine da što više omasovimo klubove", rekao je Banović.

Među najuspešnijim klubovima koji su osvojili najviše medalja u Kupu Srbije tokom 2019. istakli su se Jednota Šid, Novi Pazar, Elit iz Novog Sada, Metalac iz Kraljeva, S tim iz Sombora, Borac iz Čačka, Inviktabajk, Biciklistički klubovi Šid i Novi Pazar, OBK Beograd, Ciklemanija iz Kragujevca i beogradski Partizan.

Saradnja sa Ministarstvom sporta Turske

O predanom i dobrom radu čelnih ljudi srpskog biciklizma, najbolje govori i podatak da je 12 najboljih takmičara iz 12 različitih ekipa dobilo na poklon od predsednika Saveza Branka Banovića po bicikl, kao nagradu za odlične rezultate u prethodnoj godini. 

Banović je izjavio i da su Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo sporta Turske napravili sporazum, pa su se i biciklistički savezi dveju zemalja odlučili na saradnju.

"Mi smo iskoristili priliku, sa Biciklističkim savezom Turske smo napravili sporazum gde će oni pomagati rad Biciklističkog saveza Srbije, a zauzvrat će njihova deca da dolaze kod nas na kampove, pogotovo u letnjem periodu. Već imamo našu seniorsku ekipu u Alanji na pripremama. Jedna saradnja koja će, nadam se, trajati dugo", istakao je Banović. 

Preostale trke - šansa da se izbori olimpijska norma

Srbija je i ove godine na odličnom putu da izbori olimpijsku normu u planinskom biciklizmu u ženskoj konkurenciji.

Jovana Crnogorac je predstavljala Srbiju na prošlim Olimpijskim igrama u Riju, a planovi za Tokio su jasni.

"Uspeli smo da organizujemo veliki broj trka. Niš, Novi Sad i Crna Trava, koja je tradicionalna – sedmi put se održava za kalendar Svetske biciklističke federacije, trka koja je 3. maja ove godine i koja će biti poslednji voz da pokušamo da pošaljemo dve devojke na Olimpijske igre. Ja se iskreno nadam da ćemo ove godine u Tokiju imati dve takmičarke u mauntinbajku", naveo je potpredsednik Saveza Dragan Nikolić.

U toku su poslednje pripreme za 14. trku Beograd - Banjaluka koja će se voziti u aprilu, a u junu će se održati jubilarno 60. izdanje Trke kroz Srbiju.

Direktor obe trke Vladimir Kuvalja, već je saopštio spisak za ekipa i takmičara za trku Beograd - Banjaluka, na kojoj će nastupiti biciklisti iz 36 svetskih zemalja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво