Matija Dinić osvajač srebra na Zimskim olimpijskim igrama mladih

Srbija nije sportska sila u zimskim sportovima, ali ima zimsku medalju na Olimpijskim igrama mladih! Mladi hokejaš Matija Dinić osvojio je srebrnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lozani, u disciplini hokej na ledu tri na tri. Njegov Crveni tim je u finalu izgubio od Zelenog 10:4. Matija je naš gost danas.

Matija imaš 15 godina, ideš u treću Beogradsku gimnaziju, 11 godina se baviš hokejom i to nije baš tako obično za naše uslove baviti se hokejom u Srbiji. Imamo li uopšte uslova za bavljenjem hokejom kod nas, gde treniraš?

"Treniram trenutno u dve dvorane u Beogradu, a treninzi su svakog dana a to opterećuje i obaveze u školi. Neki profesori imaju puno razumevanja a neki i baš ne, ali nećemo sada o tome."

Lepo je bilo na takmičenju u Lozani uz lepo druženje a sve je to zaoktuženo tako što je vaš tim doneo prvu medalju za Srbiju u ovom sportu. Kako izgleda hokej tri na tri?

„Imao sam saigrače iz raznih zemalja, a hokej tri na tri je novi format koji će se igrati ubuduće."

Koliko će ova medalja značiti tebi, ali i koliko je značajna za naš hokej, koji do sada nije imao vrhunske rezultate?

"Sigurno da će mnogo značiti, jer nije mala stvar uzeti medalju na ovakvim igrama, tim pre što mi nismo poznati kao država sa razvijenim zimskim sportovima."

Kako se snalazite za treniranje tokom leta?

„Kako nemamo led tokom leta treniramo tako što trčimo na „Marakani" skoro svaki dan, idemo u teretanu i na bazen, kao imamo vremena. Treninge na ledu obično počinjemo u septembru."

Kakva je budućnost hokeja kod nas, a posebno te forme tri na tri i kakvi su tvoji planovi?

„Pa,svakako mi je želja da što više putujem svetom i upoznajem nove ljude, a svakako planiram da se usavršavam u nekoj od zemalja koje imaju dobre uskove za bavljenje hokejom poput skandinavskih zemalja." 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи