Dve medalje za Srbiju u Minhenu: Mikecu zlato, Stefanoviću srebro

Srpski strelci Damir Mikec i Milutin Stefanović osvojili su zlatnu i srebrnu medalju prvog dana seniorskih takmičenja na „H end N kupu“ u Minhenu, najkvalitetnijeg mitinga vazdušnim oružjem na svetu. Damir Mikec je bio prvi u nadmetanju vazdušnim pištoljem, a Milutin Stefanović je osvojio srebro u takmičenju vazdušnom puškom.

Veliku borbu za zlato u finalnom nadmetanju muškaraca pištoljem vodila su dvojica aktuelnih vicešampiona - Damir Mikec, osvajač srebra na poslednjem Evropskom prvenstvu, i Rus Artem Černousov , viceprvak sa šampionata planete 2018.

Mikec je vodio većim delom finala, ali u završnici je Černousov preuzeo čelnu poziciju. Ipak, poslednjim, 24. hicem, Mikec se vratio na vrh i osvojio zlato sa minimalnim 0,1 krugom više od ruskog strelca.

I finale muškaraca puškom je odlučeno u poslednjoj seriji. Pred 24. hitac na čelu je bio naš Milutin Stefanović sa 0,3 kruga prednosti ispred olimpijskog vicešampiona Sergeja Kuliša (Ukrajina). Ukrajinac je poslednjom dijabolom bio znato precizniji, prestigao Stefanovića i osvojio zlato.

Od ostalih naših takmičara, najuspešnija je bila Zorana Arunović, koja je zauzela 13. mesto u takmičenju pištoljem za dame. Od plasmana u finale delio ju je jedan krug.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 24. jan 2020, 20:21) - wertus [neregistrovani]

Bravo!!!

Sve čestitke našim strelcima!!!