Bogdanović: Ne mogu biti srećnija, Mandić: Krajnji cilj je ispunjen

Srpske reprezenativke u tekvondou Tijana Bogdanović i Milica Mandić osvojile su zlatnu, odnosno srebrnu medalju na finalnom Gran priju u Moskvi. Osim toga, ostvarile su i zacrtani cilj – plasman na Olimpijske igre naredne godine.

Nakon obezbeđene olimpijske norme i zaltne, odnosno srebrne medalje na finalnom Gran priju u Moskvi, Tijana Bogdanović i Milica Mandić izrazile su zadovoljstvo i sreću povodom ostvarenog uspeha.

Bogdanovićeva kaže da se sav trud i rad isplatio, kao i da sezona nije mogla bolje da se završi.

"Ovo je moja prva Gran pri zlatna medalja do sada, i to na finalnom turniru, i samim tim što je osvojena ovde, jasno je da trenutno ne mogu biti srećnija. Imali smo jako tešku godinu i mnogo turnira, a evo sada smo kvalifikovani za Olimpijske Igre u Tokiju", rekla je Tijana Bogdanović.

Vicešampionka Gran prija Milica Mandić istakla je da je zadovoljna plasmanom i borbama na finalnom tuirniru.

"Imala sam dobre protivnice u svakom meču, ali najbitnija borba mi je bila polufinalna gde sam posle dužeg vremena uspela da pobedim prvog nosioca Bjanku Valkden iz Velike Britanije, koja je ujedno i trostruki šampion sveta. Cilj ovde je bio medalja i kvota i drago mi je što smo Tijana i ja po drugi put kvalifikovane zajedno za Olimpijske Igre. Ovo su bile tri teške godine, pune uspona i padova, ali krajnji cilj je ispunjen", rekla je Mandićeva.

Sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije Dragan Jović je naveo da cilj nikada nisu samo plasmani, već vrhunski rezultati i naglasio da je to prvi put da su osvojene medalje za Srbiju na finalnom Gran priju.

"Dve karte su osigurane za Tokio. U aprilu su kontinentalne kvalifikacije za momke i nadam se da ćemo i nekog muškarca kvalifikovati. Zaista je ovo ogroman uspeh i veliki rezultatm dve medalje na finalnom Gran priju i treba imati u vidu da je zlatno i srebrno odličje teško osvojiti", rekao je Jović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво