Srpskom miksu zlato na turniru u Solinu

Srpski miks vazdušnom puškom Sanja Vukašinović/Milutin Stefanović osvojio je zlatnu medalju prvog dana turnira "Trofej Salone" u Solinu kraj Splita.

Takmičenje je održano po novim pravilima, po kojima će biti održana nadmetanja na Olimpijskim igrama, saopštio je Streljački savez Srbije.

U kvalifikacijama svaki strelac je pucao po 30 dijabola. Srpski par je bio ubedljivo prvi sa 618,5 krugova.

Posle kvalifikacija osam najboljih ulazi u polufinale. Vukašinovićeva i Stefanović su u polufinalu zauzeli drugo mesto i plasirali se u meč za zlatnu medalju.

U mečevima za medalje posle svakog hica se sabiraju rezultati. Bolji par dobija dva boda, a ukoliko je nerešeno svakom ide po poen i tako dok neko ne skupi 16 poena.

Rivali naših strelaca u finalu su bili hrvatski reprezentativci Petar Gorša i Snježana Pejčić. U finalu su timovi vodili izuzetno neizvesnu borbu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu i na kraju je Srbija slavila sa 16:14.

Bronzu su osvojili Borna Petanjek i Valentina Gustin (Hrvatska).

U subotu će biti održana takmičenja za „Trofej Salone" u pojedinačnoj konkurenciji, a trodnevni turnir u Solinu završava se u nedelju. Poslednjeg dana strelci će se, takođe, nadmetati u pojedinačnim disciplinama, u okviru „Salona opena".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво