Maljković: Đoković će biti predvodnik naše ekspedicije

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković gostujući u Jutarnjem programu govorio je o sportistima koji su obezbedili olimpijsku vizu i očekivanjima koliko će se naš Olimpijki tim uvećati tokom predstojećeg kvalifikacionog perioda do igara u Tokiju. Legendarni trener u razgovoru se prisetio i nekadašnjih uspeha košarke sa ovih prostora.

Do danas je Olimpijski tim Srbije imao 40 članova. Od danas je "bogatiji" za basketaše, odnosno reprezentativce u košarci 3 na 3. Pa je ta brojka trenutno 44. Šta Srbiju čeka do Tokija?

" Ja u principu ne volim da u sportu proknoziram i licitiram...Ali možemo da kažemo da očekujemo oko stotinak sportista. Prošle Olimpijade u Riju smo imali 106 i 50 posto medalja smo osvojili u kolektivnim sportovima. Videćemo ove godine... Imaće težak zadatak, ali treba sa optimizmom gledati na te stvari. Imamo dobre ekipe i mislim da će u skladu tih svojih kvaliteta i igrati." istakao je Božidar Maljković.

Pomenuvši da je još rano za razgovore o B olimpijskim normama i kvotama koje u pojedinim sportovima odlučuju o broju učesnika, Maljković je istakao da je za sada važno da što više sportista ispuni norme i bude u „bubnju za izvlačenje". Posebno je interesovanje javnosti za učešće Novaka Đokovića u našem timu i da li je sa njim razgovarano na tu temu bilo je jedno od pitanja.

„Nismo razgovarali sa Novakom Đokovićem. Imamo odličan odnos sa njim, ali on je mega zvezda i čovek koji ima agendu prepunu raznih obaveza. Poslednja njegova izjava, pre dva dana, je da će igrati na Olimpijadi i da je to njegov san, jer nije osvojio medalju... To odličje nedostaje u njegovoj bogatoj riznici tako da sam siguran da će jedan sportista kao što je on biti predvodnik naše ekspedicije i da će igrati."

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je istakao da je učešće na Olimpijskim igrama vrhunac karijere za svakog sportistu kao i za samu zemlju koja ima svog predstavnika u određenoj disciplini. Međunarodni olimpijski komitet trenutno ima 206 članica i on spada među najveće međunarodne organizacije. Sportisti se spremaju za sva takmičenja i prvenstva, ali Olimpijada je jedinstvena stvar.

Božidar Maljković je govorio i o svojoj bogatoj trenerskoj karijeri uz prisećanje na nekadašnja takmičenja i događaje, brojne sportske legende iz proteklih vremena, kao i o nedavnom boravku u Splitu gde je prisustvovao promociji knjige ''Prvoplastika'', objavljene povodom 30 godina od prvog od tri uzastopna naslova prvaka Evrope Jugoplastike. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво