Veliki uspeh Ivane Perović – zlato na SP u Čileu

Ivana Perović nastavlja da osvaja medalje na najvećim svetskim smotrama karatea. Ponovo se okitila zlatnom medaljom ovog puta u juniorskoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu koje je održano u čileanskom gradu Santjagu. Pre dve godine Ivana je na SP osvojila zlatnu medalju u kadetskoj konkurenciji.

Ivana nastavlja da pleni svojim nastupima. U Čileu je pobrala sve simpatije, a dominaciju u svojoj kategoriji - do 59 kilograma, potvrdila je pobedom u finalu nad dvostrukom prvakinjom sveta Norvežankom Handelsbi Norom Benedikt sa 8:0.

Direktor Karate saveza Srbije rekao je da ona krupnim koracima grabi sa kremu svetskog karatea. On je dodao da pored ove zlatne medalje zapažena su još dva dobra rezultata. Đorđe Tešanović - peto mesto u kategoriji plus 84 kilograma za seniore i Bojana Janković mlađa seniorka u kategoriji do 55 kilograma. Naglasio je da su reprezentativci svih zemalja imali teške uslove u Čileu zbog demonstracija.

Goran Šćepanović selektor reprezentacije je istakao da je ovo bilo teško prvestvo pre svega zbog demonstracija u Čileu. U samom Santjagu se na ulicama okupilo oko dva miliona ljudi. Ipak, čelnici sveckog karatea su odlučili da se prvestvo održi. Od više od devedeset prijavljenih zemanja učešće je uzelo 85 selekcija.

Selektor je zadovoljan ostvarenim rezultatima na prvenstvu. Naglasio je da ostaje žal što neko od seniora nije došao do medalje. Naravno, akcenat je stavljen na osvajanje zlatne medalje Ivane Perović i još jednom je naglasio njen kontinuitet osvajanja odličja.

On je naglasio da je nekoliko reprezentacija bilo preseljeno, a da su neke selekcije napustile prvenstvi jer nisu bili bezbedni. Tim našeg saveza u koordinaciji sa ministartstvom je uspeo da stvori bezbedne uslove za našu selekciju.

Šampionka Ivana Perović se pre svega zahvalila savezu na pruženom poverenju i dodala da je ovo jedna od njenih najdražih medalja. Ova 2019. godina nija baš najbolje počela za nju. Imala je povredu, koji je sanirala tek u aprilu ove godine i samim tim povratak na veliku scenu joj je bio još draži. Ona je opisala svoj put do medalje i dodala da je bila najbolja u finalu kada je savladala Norvežanku Handelsbi Noru Benedikt.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи