Tajgerov rekord i korak ka besmrtnosti

Tajger Vuds osvojio je 82. PGA titulu u karijeri, trijumfom na Zozo šampionatu i izjednačio rekord po broju trofeja sa sunarodnikom Semom Snedom. Sned je od 1965. godine bio najtrofejniji golfer u istoriji.

Trenutno 10. igrač sveta pobedio je u Japanu, pošto je pred poslednju rupu imao sedam pokušaja za trijumf i to mu je bilo dovoljno.

Vudsu je to prvi pehar od operacije kolena koju je imao pre devet nedelja.

U aprilu je 43-godišnji Amerikanac pobedio na Mastersu i došao do 15. trofeja na mejdžorima, po čemu je bolji od Sneda, koji ima "samo"sedam. Po tom parametru najbolji je Džel Niklaus sa 18 velikih turnira.

"Ako me pitate da li ću igrati do 52. godine, nadam se da će to biti slučaj. Da ste me to pitali pre nekoliko godina, dao bih vam drugačiji odgovor, ali sada budućnost sigurno izgleda svetlije", rekao je Vuds.

On se dugo mučio sa depresijom, narkoticima i povredama, ali je od januara počeo da se vraća i beleži rezultate na koje nas je navikao.

"Telo više ne može da radi šta je ranije moglo, ali umom sam i dalje vezan za golf teren. Znam kako da igram i to sam bio u stanju da činim ove nedelje. Bilo je perioda kada nisam znao da li ću ponovo zaigrati i zato ovo cenim mnogo više", dodao je Amerikanac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво