Reprezentacija u američkom fudbalu uspešna na početku EP

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu pobedila je Češku republiku sa 16:0 u prvom kolu Evropskog prvenstva.

Utakmica je odigrana na gradskom stadionu u Požarevcu. Srbija je izuzetno otpočela ovaj ciklus Evropskog prvenstva koje se igra u novom formatu.

Odbrana je bila fenomenalna i zaustavila je gotovo svaki napad Čeha. Ekipa koju predvodi američki selektor Dag Etkins, postigla je dva tačdauna.

Hvatač Stefan Đurić je u prvoj četvrtini doneo prve poene Srbiji nakon što je kvoterbek David Hanomili Lukić odlično bacio loptu u end zonu Češke. Kiker Željko Stegnjaja pogodio je za dodatni poen, a u drugoj četvrtini bio je precizan prilikom šuta za tri poena.

U poslednjoj četvrtini igrač odbrane, tačnije sejfti Goran Zec pročitao je napad protivnika i otrčao po novi tačdaun.

Osim takmičarskog ova utakmica je imala i humanitarni značaj. Ulaz je bio slobodan, ali su gledaoci ostavljali novac za dečaka Miliju Milanovića iz Kličevca kome je neophodno lečenje u inostranstvu.

"Nadamo se da smo uspeli da prikupimo što veći iznos", rekao je Nikola Davidović jedan od iskusnijih igrača u timu Srbije.

Naša reprezentacija će 9. novembra igrati u Lilu protiv Francuske koja je aktuelni prvak Evrope.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво