Jelena Erić ide ka samom vrhu

Naša najbolja biciklistkinja Jelena Erić potpisala je profesionalni ugovor sa Španskom ekipom Movistar, koja ima velike ambicije u svetskom biciklizmu.

U detinjstvu su joj predviđali uspešnu svetsku karijeru. Bila je najveća nada našeg biciklizma, a danas je velika zvezda čuvenog španskog tima i biciklistkinja od koje se tek očekuju vrhunski svetski rezultati. Jelena Erić krupnim koracima ide ka samom vrhu.

Jelena Erić ima 23 godine. Rođena Kraljevčanka ponikla je u redovima čuvenog kluba Metalac iz Kraljeva, a od 2015. iskustvo je skupljala u inostranim timovima, BTC Siti Ljubljana, Sajlens Pro iz Sjedinjenih Američkih Država, Ale Ćipolini timu iz Italije, a od naredne godine voziće i za pomenuti španski Movistar.

Jelena Erić je od 2011. osvojila 11 titula šampionke Srbije u drumskom biciklizmu i na hronometru. Pažnju na sebe skrenula je i na jednoj od najprestižnijih trka u ženskom biciklizmu, čuvenom BeNe Turu u Belgiji i Holandiji, trci na kojoj se proslavila i legendarna Marijane Vos, višestruka svetska i evropska šampionka i olimpijska pobednica u Londonu 2012.

Posle ovakvih rezultata, jasno je da Jelena sanja majcu sa bojama svih kontinenata namenjenu svetskim prvacima. 

To je san je o kojem su sanjale generacije biciklista u našoj zemlji. Jelena je dokazala da ima potencijal i kvalitet, a hoće li ući u istoriju kao prva šampionka sveta iz naše zemlje, videće se možda već na narednom Svetskom prvenstvu u Švajcarskoj naredne godine.

broj komentara 0 pošalji komentar