Šta kažu "večiti" - kome država više pomaže?

Ministar Siniša Mali juče je saopštio koliko je država uplatila fudbalskim i košarkaškim klubovima Crvena zvezda i Partizan od 2014. godine. Koliko se podaci poklapaju sa podacima klubova?

Prema podacima Siniše Malog koji obuhvataju petogodišnji period, od četiri kluba, najviše novca dobila je košarkaška ekipa Crvene zvezde - oko 3 i po miliona evra više od večitog rivala. 

"Naše cifre i njegove cifre koje je on objavio kada je Crvena zvezda u pitanju se potpuno slažu. Znači to je milijarda i 626 miliona 271 hiljada. Pošto stalno to merite sa Partizanom i već ste to tako počeli senzaionalno da je Crvena zvezda dobila najviše para. Zavisi kako gledate Crvenu zvezdu", rekao je prvi čovek KK Crvena zvezda, Nebojša Čović.

"Razumem zašto je naš rival Crvena zvezda dobila u tom periodu više novca. Pre svega Partizan ima dosta veću košrakašku publiku i imamo dosta više prihoda po osnovu prodaje karata. S druge strane mi smo vratili dosta dugova, dosta smo sanirali. One dugove koje su ostali stavili smo pod kontrolu", rekao je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Fudbalski klubovi su prihodovali od države znatno manje novca, a Partizan je dobio milion i po evra više od Crvene zvezde. U Humskoj ističu da je njihov rival imao mnogo veću podršku kroz drugačije oblike državne pomoći.

"Kada posolite sa jednom Komercijalnom bankom i jednim kreditom, a malo odvojite i odbacite Agro banke. Odbacite malo Gasproma, posolite sa 6,97 odsto istine ... onda ne znate šta ćete od muke", objasnio je Vladimir Vuletić iz Partizana.

Čelnici crveno-belih po povratku iz Londona nakon utakmice sa Totenhemom u Ligi šampiona, nisu želeli da daju komentare.

"Svaka pobeda Crvene zvezde zapravo nije pobeda, nego smo mi nešto oteli, nama je tu nešto država pomogla itd, a to je zato što predsednik države Aleksandar Vučić navija za Crvenu zvezdu", rekao je Čović.

Mali je poručio da dug večitih rivala koji se nalazi u reprogramu iznosi milijardu dinara, dok se klubovi oslanjaju na pomoć sponzora.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи