Golfer se "smirivao" kanabisom

Američki golfer Met Ejveri suspendovan je na 12 nedelja zbog kršenja antidoping pravila. Ejveri je bio pozitivan na kanabis, zbog čega ga je PGA suspendovao i za njega je ova godina završen.

U saopštenju krovne organizacije golfa saopšteno je da je Ejveri bio pozitivan na kanabis, za koji je kazao da je koristio zbog "mentalnog zdravlja".

"Psihoterapeut koji vodi brigu o meni već 30 godina mi je prepisao kanabis zbog mentalnog zdravlja", rekao je Amerikanac i dodao:

"Određeno je da nisam adekvatan kandidat da koristim lekove iz klaze 'Z', kao i benzodijazepine."

Kanabis je legalizovan za medicinske svrhe na Floridi, gde Ejveri živi.

"Takođe, ovi lekovi imaju visok stepen zavisnosti i opasni su po ljudsko telo i um. Za mene, kanabis se dokazao kao, bez dileme, najbezbedniji i najefikasniji tretman", dodao je Met.

On će moći da se vrati turnirima od 7. januara 2020. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво