Biciklisti Srbije dominantni na Balkanskom šampionatu

Prethodnog vikenda u Trebinju je održan Balkanski šampionat u biciklizmu, na kojem su naši reprezentativci osvojili veliki broj medalja. Biciklistički savez Srbije uveliko se priprema i za jubilarnu, 60. trku Kroz Srbiju.

Naši reprezentativci u biciklizmu potvrdili su klasu i kvalitet na Balkanskom prvenstvu, na kojem je Srbija bila među najuspešnijim zemljama.

"Imamo ukupno osam medalja, od tih osam, tri su zlatne, tri su srebrne i dve su bronzane. Ima tu nekih država koje su možda biciklistički i bolje od nas, ali mi smo se predstavili u najboljem mogućem svetlu. Ja neću da se stidim da kažem da smo mi, što se tiče država Balkana najbolji, što smo pokazali i prošle godine, i ove godine, dugi niz godina već imamo sjajne rezultate, što samo pokazuje da smo među najboljima", rekao je Nebojša Jovanović, selektor biciklističke reprezentacije Srbije.

Ovo je samo još jedna potvrda dobrog rada našeg Saveza, pogotovo sa mlađim kategorijama.

"Kao što smo i najavili, pre svega toje rad naše stručpne službe i naših takmičara, što je i rezultiralo velikim brojem medalja, pogotovo zlatnih", dodaje Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije.

Selektor Jovanović poseban akcenat stavlja na uspehe mlađih kategorija od kojih se u budućnosti mnogo očekuje.

"Nismo mi imali samo u jednoj kategoriji ili u jednoj trci medalju, već smo imali medalje od najmlađih do najstarijih, i na hronometru i u drumskoj trci. Stvarno bih hteo da istaknem našeg reprezentativca Ognjena Ilića koji je u seniorskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju i pri tom svojom fascinantnom vožnjom napravio prosečnu brzinu od 50,2 kilometra na čas, što je brzina za ozbiljns svetske trke", napominje Jovanović.

Čelni ljudi srpskog biciklizma uveliko se pripremaju za jubilarnu, 60.trku Kroz Srbiju, i već sada su na slatkim mukama što se tiče same staze, jer zainteresovanost gradova za domaćinstvo etapa na našoj najznačajnijoj trci je ogromno.

"Svetska biciklistička unija objavila je kalendar, trka Kroz Srbiju nalazi se u tom kalendaru u poslednjoj nedelji juna, od 25. do 28. juna. Ono što je nama imperativ za narednu godinu i što ćemo raditi, obilazićemo gradove i cilj nam je da povećamo trku sa ovogodišnja četiri na šest dana", istakao je Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije.

Odličan rad čelnika našeg Saveza, krunisan je i još boljom saradnjom sa gradovima domaćinima etapa na trci Kroz Srbiju. Ključ uspeha leži u poverenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи