Rajović pobedio u Hrvatskoj

Najbolji srpski biciklista Dušan Rajović pobednik je četvrte etape trke oko Hrvatske, koja je vožena od Starigrada do Crkvenice u dužini od 155 kilometara.

Naš nacionalni šampion koji vozi za ekipu Adrija Mobil iz Slovenije trijumfovao je ispred Italijana  Paola Simona i Austrijanca Henriha Hauslera.

Posle veličanstvenih pobeda našeg Veljka Stojnića na značajnim trkama u Italiji, Rajović je dokazao da je srpski biciklizam na izuzetnom putu, ali i da je u izvanrednoj formi. Doneo je našoj zemlji veoma važan trijum na medjunarodnom planu, ali i skrenuo pažnju na sebe fenomenalnom vožnjom na jednoj od najprestižnijih trka u ovom delu Evrope.

Naš sprinter je 87. u generalnom plasmanu, međutim Kraljevčanin Rajović, dugogodišnji vozač Metalca, uspeo je da donese svom timu Adria Mobil drugi trijumf na trci oko Hrvatske, s obzirom na to da je u prvoj etapi pobedio njegov klupski kolega Slovenac Marko Kump - pobednik prošlogodišnje trke Beograd - Banjaluka.

U generalnom plasmanu na trci Oko Hrvatske vodi Kazahstanac Jevgeni Gidih sa šest sekundi prednosti u odnosu na Australijanca Edmondsona. Treće mesto u ukupnom plasmanu drži prvi favorit trke, Slovenac Grega Bole koji za Kazahstancem zaostaje 10 sekundi.

Pretposlednja peta etapa će se voziti u subotu od Rabca do Platka u dužini od 142 kilometra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво