Mate Nemeš hoće kao Štefanek: U Tokiju mogu puno

Reprezentativac Srbije u rvanju Mate Nemeš rekao je da mu je olimpijski šampion Davor Štefanek, sa kojim se bori za mesto na Olimpijskim igrama, velika inspiracija i da, ukoliko izbori vizu za Tokio, može da donese Srbiji novu medalju. Nemeš je na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu, u disciplini grčko-rimskim stilom do 67 kilograma, najavio visoke domete osvajanjem bronzane medalje.

"Štefanek i ja treniramo zajedno 10 godina, stalno sam gledao kako radi i šta bi trebalo da uzmem od njega. Nisam imao puno takmičenja zbog njega, bio je prvi, a sada sam dobio šansu, a prethodno i na Evropskom prvenstvu. Peto mesto me je razočaralo jer sam mogao da budem prvi, pre Evropskih igara gde sam došao do medalje. Tu sam osetio da mogu da osvajam medalje", rekao je Nemeš Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Štefanek ga "gura" ka još većem napretku.

"Puno je lakše na takmičenjima, jer kada nemaš protivnika u zemlji ne možeš da napreduješ. Pre tri godine bio je Aleksandar Maksimović, tu je sada i Sebastijan Nađ, koji je veoma dobar i "guramo" se međusobno. To puno pomaže, čak i meni da dođem do medalje".

Nemeš, koji je ujedno obezbedio olimpijsku normu, ne krije ogromno zadovoljstvo zbog uspeha u Nursultanu.

"Jako je dobar osećaj, srećan sam što sam osvojio prvu veću medalju. Na Svetskom prvenstvu je bio cilj da uzmemo što više normi, uspeli smo da dođemo do tri, a mogli smo još jednu (Viktor Nemeš prim. aut). Veoma sam zadovoljan zbog bronze", naveo je on.

Sjajni rezultati srpskih rvača rezultat su i velikog ulaganja države u taj sport, podvlači Nemeš.

"Srbija puno ulaže poslednjih godina u rvanje, to smo i zaslužili redovnim osvajanjem medalja".

Nemeš je optimista i po pitanju nastupa reprezentacije Srbije na Igrama u Japanu.

"U Tokiju će biti izuzetno teško, 16 najboljih rvača, ali ako sam mogao na Svetskom šampionatu da budem treći, onda na OI može sve da se desi. To je pokazao i Štefanek u Riju kada je bio olimpijski šampion", rekao je on i kao najveći adut Srbije u Tokio izdvojio brata Viktora Nemeša.

"Mislim da je Viktor najsigurniji za medalju. Ukrali (sudije prim. aut) su mu normu, ali ima još šansu. Prvo da izbori vizu, a posle može mnogo", zaključio je Nemeš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво