Srpski ronilac fotograf prvi put na Svetskom prvenstvu

Srbija i naše ronjenje prvi put u istoriji imaće predstavnika na Svetskom šampionatu u podvodnoj fotografiji. Vladimir Mladenović, višestruki pobednik na državnim, regionalnim i internacionalnim takmičenjima, predstavljaće Srbiju na Svetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji koje će biti održano od 17. do 21. septembra na Tenerifima.

Na Svetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji učestvovaće više od 60 takmičara iz 40 zemalja, a našu zemlju će prvi put predstavljati Vladimir Mladenović.

Vladimir Mladenović se ronjenjem na dah bavi od 16.godine, a profesionalno podvodnom fotografijom počinje da se bavi od 2014. god. U poslednjih 5 godina ronio je na najatraktivnijim ronilačkim lokacijama na svetu od Kajmanskim ostrvima, Boneire ostrvu, Egiptu, Izraelu, Turskoj, Španiji i Grčkoj, do Hrvatske i Crne Gore.

Do sada se, pored nacionalnih takmičenja koje se odžavaju svake godine u Srbiji i gde je osvajao uvek visoka mesta, takmičio i na internacionalnim prvenstvima u Turskoj, Hrvatskoj i na Kajmanskim ostrvima. Vladimirove fotografije su objavljivane u mnogim renomiranim svetskim časopisima kao što su Nacionalna Geografija, EZDive, Scuba Diver, Scuba Life i mnogi drugi.

Podvodna fotografija spada u sportsku disciplinu u okviru ronilačkih takmičarskih disciplina kao što su Statička i dinamička apnea, Podvodni hokej, Plivanje sa perajima, Orijentaciono ronjenje i mnoge druge ronilačke discipline i veštine pod vodom.

Takmičenja u podvodnoj fotografiji se odvijaju po posebnim pravilima i u unapred određenim vremenskim intervalima, a uslovi moraju biti isti za sve takmičare.

Svetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji održava se od 17. do 21. septembra na Tenerifima.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво