Počinje EP praktičnog streljaštva u Srbiji

Evropsko prvenstvo u praktičnom streljaštvu održaće se od danas pa do 14.septembra na poligonima SAJ-a u Batajnici. U pitanju je sportsko takmičenje najvišeg ranga koje se ove godine održava u Srbiji. Gosti Jutarnjeg programa RTS-a bili su: Spasoje Vulević, predsednik Saveza za praktično streljaštvo Srbije i direktor Meča Vitalij Krušin, predsednik međunarodne konfederacije praktičnog streljaštva IPSC iz Rusije.

Srbija će po drugi put biti domaćin tog prestižnog takmičenja a odluka je doneta na Generalnoj skupštini. U užem izboru bilo je pet zemalja: Bugarska, Grčka, Mađarska, Rusija i Srbija.

"2016. godine smo izneli kandidaturu za organizaciju, pobedili smo predstavnika Rusije, ali o je priznanje nama ispred Svetske asocijacije da imaju poverenje u naš tim, našu organizaciju 1174 obezbediti da dođu, obezbediti papirologiju, smestiti ih u hotele. Uz podršku sponzora i servisnih službi grada Beograda", rekao je Vuletić.

"To je bilo pošteno takmičenje, srpska strana se ponašala veoma sportski, pošto je Srbija se pokazala kao najbolje mesto za organizaciju i ostale federacije su izabrale Srbiju, mi smo zadovoljni jer naš bratski narod održava ovo takmičenje", izjavio je Krušin.

"Srbija je sportska zemlja i svi su čuli za njihovu košarku, odbojku, tenis, a i u našem sportu oni imaju odlične predstavnike, oni pobeđuju na svim šampionatima i zato mislim da će na ovim igrama imati mnogo uspeha", dodao je Krušin.

"Takmičar mora da reši 24 različite situacije. Sudije donose odluke krajnje korektno na osnovu pravilnika svetske organizacije, meri se vreme i preciznost pogodaka i na kraju kompjuterski sistem izbacuje ko je pobedio, imamo ekipnu i pojedinačnu konkurenciju, što se tiče naših takmičara, imamo Jelenu Savković koja je bila treća na SP 2017. u Francuskoj, imamo Ljubišu Momčilovića, pripadnika SAJ-a koji je bio tri puta treći na EP, imamo ekipu Žandarmerije koja je nacionalni tim u disciplini "sačmarice". Imamo takođe pripadnika SAJ-a, Branislava Rakitića, tri puta svetskog prvaka", pojasnio je takmičenje Vuletić.

"Ovo je dinamičan sport, koji pobošljava sigurno rukovanje oružjem, to je suština ovog sporta", dodao je Predsednik Saveza.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво