Nemeš: Imamo potencijal za novu medalju na SP

Rvačka reprezentacija Srbije putuje danas u prestonicu Kazahstana Nur-Sultan, gde se od 14. do 22. septembra održava Svetsko prvenstvo u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom.

Srpski tim činiće šestorica takmičara koji će se boriti za medalje, ali i olimpijske norme koje će osvojiti petorica najboljih u svakoj kategoriji.

Reprezentaciju Srbije predstavljaće u grčko-rimskom stilu Sebastian Kolompar (kategorija do 60 kg), Mate Nemeš (67 kg), Aleksa Erski (72 kg), Viktor Nemeš (87 kg) i Mikheil Kajaia (97 kg).

Jedini predstavnik u rvanju slobodnim stilom biće Stevan Mićić (60 kg).

Viktor Nemeš osvojio je dve medalje na poslednja dva Svetska prvenstva U Parizu 2017. godine postao je svetski prvak, dok je u Budimpešti godinu dana kasnije bio treći.

"Imali smo dobre pripreme. Bili smo na bazičnom delu u Bugarskoj tri nedelje. Potom smo dva puta boravili u Gruziji gde smo imali odlične uslove za rad i sparing partnere. Spremni odlazimo u Kazahstan", rekao je Nemeš.

Pripremajući se za šampionat Nemeš je osvojio prvo mesto na prestižnom turniru Tbilisi Grand Pri u Gruziji.

"Meni je mnogo značila ta pobeda. Da sada kada sam bio prvi na takmičenju pred Svetsko i Evropsko prvenstvo uzimao bih medalju. Tako da sam i sada optimista. Najvažnije mi je da stignem do olimpijske norme, jer mi nedostaje olimpijska medalja. Lepo bi bilo da osvojim i medalju na Svetskom prvenstvu, ali najveći cilj mi je norma. Imam potencijal da osvojim medalju. Imam ih dve sa Svetskog prvenstva."

Uloga favorita Nemešu kao dvostrukom osvajaču svetske medalje ne predstavlja opterećenje.

"Meni to ne smeta. Na poslednja četiri velika takmičenja uvek sam bio na podijumu. Svaki put bih izgubio od Rusa. Dva puta od Vlasova, dvostrukog olimpijskog šampiona, jednom od Čehirkina prošle godine na Svetskom prvenstvu. Sada sam spreman za njih i mislim da ću da osvojim medalju".

I trener reprezentacije Stojan Dobrev zadovoljan je urađenim u pripremnom periodu. Od šampionata u Kazahstanu očekuje jednu medalju i jednu olimpijsku normu.

"Sve je bilo kako treba. Uradili smo sve što smo planirali posle Evropskog prvenstva. Momci su u dobroj formi. Na Svetskom prvenstvu je sve moguće. Nadam se da ćemo imati i malo sreće. Jasno je da se u svakoj borbi ide na pobedu. Očekujem da se kući vratimo sa jednom medaljom i olimpijskom normom. Poslednjih godina smo doneli mnogo medalja. Ljudi nisu svesni koliko žestoko radimo i hvala momcima na tome, jer na svakom treningu pružaju maksimum. Rezultati su bili izuzetni. Imamo malo rvača, ali smo izabrali pravi put", rekao je Dobrev.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво