Tri gracije na Svetskom prvenstvu u plivanju

One su ostvarene žene, majke, drugarice iz rane mladosti i dame koje nikada ne odustaju od svojih snova.

Nataša Jamšek, Svetlana Jović i Aleksandra Radulović pretstavljaće Srbiju na Svetskom prvenstvu u plivanju za masterse koje počinje naredne sedmice u Gvangdžuu u Južnoj Koreji.

"Moje ambicije su vrlo skromne. Ja samo želim da se i u buduće kvalifikujem na takmičenja ovog ranga, i da ostanem u ovakvoj formi i u narednih 20 do 30 godina, što je verujte mi moguće", ističe Aleksandra Radulović, reprezentativka Srbije u plivanju za masterse.

Na 18. Svetskom šampionatu za veterane u Južnoj Koreji koje organizuje Svetska plivačka federacija, nastupiće više od 6000 učesnika iz celog sveta. Motiva je za naše dame na pretek.

"Kod mene je inače izražen i razvijen taj takmičarski duh, tako da što se tiče mojih ambicija, pored toga da se lepo družimo, ja se negde trudim i da poboljšam svoj rezultat, da pokušam da popravim rezultat sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva i da se na toj svetskoj rang listi malo popnem", dodaje Nataša Jamšek, reprezentativka Srbije.

Svojim primerom, ove harizmatične dame pokušavaju da animiraju i druge žene, ne samo da se bave plivanjem i ostanu u formi, već i da se u nekim zrelim godinama oprobaju i na ovako značajnim svetskim nadmetanjima.

"Masters u Srbiji je u povoju, i ja zato želim da pozovem što više ljudi da nam se priključi. Da bi ste putovali na ovakvo takmičenje, neophodno je da ispunite određene uslove, ali da bi ste živeli zdravo i divno se družili, potrebno je samo da odvojite pa recimo tri sata nedeljno", napominje Aleksandra Radulović, reprezentativka Srbije u plivanju.

Aleksandra i Nataša su zajedno počele da treniraju plivanje u klubu 11 April, koji slavi 40 godina postojanja i pripadale su jednoj od prvih generacija te škole plivanja.

Posle toliko godina, i dalje neguju isti entuzijazam i ljubav prema ovom divnom sportu.

"Mi smo više nego spremne, zaista jako se radujemo i jedva čekamo špočetak tog našeg druženja, koliko već sutra. Kažu da je Južna Koreja Švajcarska dalekog istoka, tako da očekujem da će biti potpuno sve novo, drugačije i interesantno", rekla se Nataša Jamšek, reprezentativka Srbije u plivanju za masterse.

I pored brojnih obaveza, ove dame uspevaju da nađu vreme i za zdrav način života. Osmeh na njihovom licu sve govori - presudna je ljubav prema plivanju i drugartsvo. Ipak, od rezultata ne odustaju. One su reprezentativke Srbije koje slede svoje snove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво