Bokser preminuo zbog povreda nastalih u meču

Ruski bokser Maksim Dadašev preminuo je u 28. godini zbog povreda koje je zadobio u porazu od Portorikanca Subriela Matijasa.

Dadašev je preminuo u 28. godini nakon što nije uspeo da se oporavi od operacije mozga, koja je bila neophodna nakon borbe sa Portorikancem Matijasom.

Ruski bokser izgubio je meč u petak i to na nagovor trenera da prekine borbu nakon 11 rundi zbog stanja u kojem se nalazio.

"Ovo samo pokazuje u kakvom smo sportu. Sve je uradio kako treba, svaki trening, nije bilo nikakvih problema. U glavi mi je prava ludnica. Pitam se da li sam mogao da uradim nešto drugačije. Na kraju dana, tešim se da sam uradio sve što je do mene. Bio je više nego spreman, sve je bilo normalno. Jedan udarac može da promeni sve", izjavio je trener boksera, Badi MekGirt.

 

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 24. jul 2019, 11:06) - anonymous [neregistrovani]

Boks je sport!

Povrede i nesreće su prisutne i svakom sportu,osim u šahu i sličnim "sportovima". Boks je jedan od najstarijih olimpijskih sportova koji je kao i svi ostali sportovi vremenom doživeo evoluciju. I u fudbalu,košarci i drugim sportovima je bilo nesreća sa smrtnim epilogom,pa niko nije tražio ukidanje tih sportova.

(sreda, 24. jul 2019, 03:28) - anonymous [neregistrovani]

I ja sam bio bokser,

Ali u neka "zdrava" vremena, kada se taj sport bar u "Jugi" zvao PLEMENITA VESTINA" ! Tek Benes je krenuo sa "Tucom" umesto vitestvom sportsko- boksackog kova i lepote...Naravno kada je krenula suluda trka za parama, sto sta je izmaklo kontroli, pa danas imamo u gotovo svim granama sporta "guranja" do cilja a isto vremeno ne razmisljajuci da ljudski organizam IMA GRANICE ! Boksovali smo "bratski" na poene, sa zagrljajem na kraju, a ovo danas se svodi na KORIDU ili u bivsoj Jugi na : Rudonju i MILONJU, na rogove, i pobednik se jedino vidi, kada porazeni vise nemoze ni glavu sa patosa da podigne, ili fudbaler da se sa trave pridigne, a uglavnom preteranoj grubosti predhodi otkaz mozdranih celija ili prestanak rada srca. Zakoni svake Drzave Sveta moraju sve ovo imati na umu, inace SPORT kao sport je postao, ratno-nasilnicki trend, gde se ulaznice placaju, da bi vrlo cesto Doktori i Popovi imali zadnju rec. Strasno ! Medjutim POHLEPA je u stvari mozdana "katarakta" i kraj je neminovan !

(sreda, 24. jul 2019, 02:21) - Vidan [neregistrovani]

Komentar

Kakav je to sport gde se biješ sa nekim?

(sreda, 24. jul 2019, 00:39) - anonymous [neregistrovani]

Roki

Boks nije sport , nego borilacka vestina.

(utorak, 23. jul 2019, 20:34) - Kablar [neregistrovani]

Boks

Boks ne treba svrstavati u sport,premlacivanje,razbijene arkade i jagodice,potres mozga, je sport.?Laku noc Gospodo!

(utorak, 23. jul 2019, 19:40) - Stefan [neregistrovani]

Uzas

Uzasan sport i za gledati i za biti u njemu. Svaki sport ima svoj plys i minus. Koji je plus ovog sporta? Naravno pricamo sa ugla profesionalnog bavljenja jer je ameterski dobar za svaki deo tela.

(utorak, 23. jul 2019, 19:28) - anonymous [neregistrovani]

...

Plemeniti sport...